|
Autor |
Wiadomość |
Glac
Moje A8
Rocznik: 2015
Silnik cm3: 4.2+
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Piotr
Jeżdzę: D4
Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 24 Wrz 2014 Posty: 267 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2017-05-15, 11:35 [D3 09 4.2TDI
] Wymiana chłodnicy klimatyzacji
|
|
|
Cześć,
Dziś byłem w serwisie klimy i mam nieszczelność (na tyle dużą, że ciśnienie schodzi po 3 dniach).
Podejrzanym jest chłodnica klimatyzacji, którą niezależnie czy daje nieszczelniść czy nie i tak jest do wymiany.
Normalnie oddałbym to do zrobienia w serwisie, ale mam do zrobienia lampy, dla któych i tak muszę ściągać zderzak.
Więc pytanie do Was.
1. Czy istnieje specjalna procedura przykręcenia nowej chłodnicy do węży, żeby była zachowana szczelność układu? Robi się to na jakieś kleje czy coś? Czy po prostu mocno skręca.
2. Jak domowo/garażowym sposobem sprawdzić szczelność? Jakiś tam kompresor mam, ale czy powietrze mogę tam nabić i potem spuścić?
3. Czy znacie firmę z dobrymi zamiennikami chłodnic?
4. Jaką chłodnicę kupić? Typ, model do mojego rocznika A8
Pozdro
Piotr |
|
|
|
|
|
|
|
dice111
Master MOD
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Manual
Imię: AHC
Jeżdzę: S8 D2 MTM
Pomógł: 248 razy Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 5131 Skąd: Těšin
|
Wysłany: 2017-05-15, 17:30
|
|
|
Podejrzeniem czy wszystko inne zostalo wykluczone ? i jesli dobra, to po co chcesz zmieniac ?
1. Tak
2. Nie sprawdzisz.
3. OE
4. Podaj VIN |
_________________ Black Cars Matters |
|
|
|
|
|
|
|
Glac
Moje A8
Rocznik: 2015
Silnik cm3: 4.2+
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Piotr
Jeżdzę: D4
Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 24 Wrz 2014 Posty: 267 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2017-05-15, 18:02
|
|
|
dice111 napisał/a: | Podejrzeniem czy wszystko inne zostalo wykluczone ? i jesli dobra, to po co chcesz zmieniac ? |
Już rok temu przy serwisie klimy mi powiedziano, że chłodnica jest do wymiany (uszkodzone żeberka od wiatru, kamieni itd, a właściwie ich brak)
dice111, Po namyśle odpuszczam temat - oddaję auto do serwisu, dzięki. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|