Autor |
Wiadomość |
zioolko
Użytkownik
Rocznik: 2010
Silnik cm3: 1.4
Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB
Imię: Piotr
Jeżdzę: G6 TSI
|
Wysłany: 2011-10-04, 18:08 [D3 ALL
] szerokość podłokietnika
|
|
|
Wklejam info tutaj bo na akp nie doczekalem się odpowiedzi a sprawa jest dość pilna
Jaką szerokość ma podłokietnik przedni w A8 D3
taki jak np. na tej Aukcji
http://allegro.pl/podloki...1816303768.html
Podłokietnik chce w v-ce zamontować, ale najpierw muszę się upewnić, czy będzie miejsce między fotelami.
(Jak ktoś ma w dobrej cenie igiełkę czarna skórka, prosze o PW - na chwile obecną najtańszy znalazłem za 300 zł) |
|
|
|
|
|
|
|
mdamian
Moje A8
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D2 , A8 D3
Pomógł: 84 razy Wiek: 42 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 2107 Skąd: 3-miasto
|
|
|
|
|
|
|
|
zioolko
Użytkownik
|
Wysłany: 2011-10-04, 19:04
|
|
|
mdamian napisał/a: | zioolko napisał/a: | Jaką szerokość ma podłokietnik przedni w A8 D3 |
zadzwoń do właściciela i poproś o wymiary ;-)
będzie najszybciej ;-) :mrgreen: |
już widzę jak leci, nóg mało nie połamie.
Na maile z w/w pytaniem nikt mający podłokietniki na alledrogo nie odpowiedział.
Rozmawiając przez telefon ze sprzedawcami części używanych, mam nieraz wrażenie, że rozmawiam z troglodytami, których odciągam telefonem od jakiegoś mrocznego i zajmującego hobby .
Tak więc jakieś konkretne info o wymiarach zamiast proponowanie telefonu do przyjaciółki? |
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2011-10-04, 19:36
|
|
|
zioolko napisał/a: | Rozmawiając przez telefon ze sprzedawcami części używanych, mam nieraz wrażenie, że rozmawiam z troglodytami, których odciągam telefonem od jakiegoś mrocznego i zajmującego hobby .
Tak więc jakieś konkretne info o wymiarach zamiast proponowanie telefonu do przyjaciółki? |
Żeby nie było że tu też sami troglodyci siedzą to w przerwie reklamowej wrzuciłem sandała na nogę i zlazłem do garażu...
szerokość podłokietnika (w miejscu najszerszym) to 220mm
długość podłokietnika 375mm
wysokość podłokietnika w "kłębie" :lol: 120mm
Za te info wisisz mi połowę półlitrowego piwka (mniej więcej tyle bym łyknął na uspokojenie oglądając serię idiotycznych reklam) oraz 3 chusteczki higieniczne (wyszedłem w krótkich spodenkach i dostałem kataru) :-P |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
zioolko
Użytkownik
|
Wysłany: 2011-10-04, 19:55
|
|
|
FOSS napisał/a: | zioolko napisał/a: | Rozmawiając przez telefon ze sprzedawcami części używanych, mam nieraz wrażenie, że rozmawiam z troglodytami, których odciągam telefonem od jakiegoś mrocznego i zajmującego hobby .
Żeby nie było że tu też sami troglodyci siedzą to w przerwie reklamowej wrzuciłem sandała na nogę i zlazłem do garażu...
szerokość podłokietnika (w miejscu najszerszym) to 220mm
długość podłokietnika 375mm
wysokość podłokietnika w "kłębie" :lol: 120mm
Za te info wisisz mi połowę półlitrowego piwka (mniej więcej tyle bym łyknął na uspokojenie oglądając serię idiotycznych reklam) oraz 3 chusteczki higieniczne (wyszedłem w krótkich spodenkach i dostałem kataru) :-P |
Zafunduje ci całe, żebyś mógł porządnego grzańca zrobić - pomaga na gardło.
Dzięki wielkie za wymiary. Kończe właśnie pracę, zbieram się do domu - w domu zmierze miarką wolną przestrzeń.
Oprócz piwa w nagrodę zamieszczę fotostory z operacji podłokietnik (mam nadzieję iż jeszcze w tym miesiącu)
edit: Mała lipa wyszła, myślałem, że dużo więcej miejsca ugrałem nowymi fotelami.
Szerokość podłokietnika 220mm a miejsca między fotelami na około 200-210 mm.
Przy 220mm szerokości połokietnika boczki wewnętrzne będą lekko zgniecione przez rogi podłokietnika.
Więc pozostaje:
- albo się zgodzić na ten ścisk
- albo szukać innego podłokietnika (np. od D2)
Jak ktoś będzie miał jutro chwilę wolnego i cm ze sobą to prosiłbym o zmierzenie szerokości w D2 |
|
|
|
|
sebos17
Moje A8
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4.8
Skrzynia: 6HP
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Sebastian
Jeżdzę: X5 E53 4.8is
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Sty 2010 Posty: 623 Skąd: Bielsk Podlaski
|
Wysłany: 2011-10-10, 20:34
|
|
|
zioolko napisał/a: |
Jak ktoś będzie miał jutro chwilę wolnego i cm ze sobą to prosiłbym o zmierzenie szerokości w D2 |
A piwko na grzańca będzie? :mrgreen:
D2 FL 22-23 cm
D2 preFL 16-17 cm |
|
|
|
|
|
|
|
zioolko
Użytkownik
|
Wysłany: 2011-10-11, 10:40
|
|
|
sebos17 napisał/a: | zioolko napisał/a: |
A piwko na grzańca będzie? :mrgreen:
D2 FL 22-23 cm
D2 preFL 16-17 cm |
Dzięki. Wygląda na to, że już lepiej pomodzić z podłokietnikiem od D3 - szerokość taka sama a cena dużo niższa.
Dawajcie na PW te adresy do wysyłki bo nie wiem gdzie mikołaja z piwami posłać
Jak komuś zalega czarny skórzany podłokietnik podwójny od D3, D3 FL w cenie <=300 zł to też proszę o PW. Na alledrogo był jeden, ale nie zdążyłem wylicytować. Teraz najtańszy czarny znalazłem za 400 zł. Szare, bure i beżowe są dużo tańsze. |
|
|
|
|
|