Autor |
Wiadomość |
mkbewe
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tip EYC GQF
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Tomasz
Jeżdzę: A8D3
Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Mar 2015 Posty: 1063 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2016-04-09, 22:34
|
|
|
dracus6662 napisał/a: | to w końcu tak jak pisalem od ambiente czy nie bo jak sie kiedys zaglebialem w temacie i do ambiente trza bylo wllasnie lampke z takim guziorem
| ambiente 100%
drago_o napisał/a: | Od zapalania i gaszenia oświetlenia przedniego i tylnego kabiny jest przycisk ze znaczkiem "I". Kliknie raz zapali przód a za drugim razem zapali tył. Gaszenie wygląda identycznie po użyciu przyciski "0". Najpierw przód a za drugim razem tył. | muszę to sprawdzić u siebie |
|
|
|
|
|
|
|
pebo
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: BFM
Skrzynia: GQF
Zasilanie: PB
Imię: Krzysztof
Jeżdzę: A8L D3/A3 8L
Pomógł: 35 razy Wiek: 49 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1442 Skąd: B.Podl.
|
Wysłany: 2016-04-10, 19:36
|
|
|
jordan233 napisał/a: | (...,)Pebo masz tą instrukcję gdzieś na meilu? |
Niestety nie mam, ale sporo osób o to pyta, chyba któregoś pięknego dnia przysiądę i zeskanuję. |
_________________ Bądź dobry jak chleb. |
|
|
|
|
|
|
|
jordan233
Moje A8
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Sławek
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Kwi 2011 Posty: 1510 Skąd: GBY
|
Wysłany: 2016-04-10, 19:52
|
|
|
pebo napisał/a: | jordan233 napisał/a: | (...,)Pebo masz tą instrukcję gdzieś na meilu? |
Niestety nie mam, ale sporo osób o to pyta, chyba któregoś pięknego dnia przysiądę i zeskanuję. |
hehe
ja mam jakąś inną wersję tej instrukcji jak ty,ale jakiś miesiąc temu zacząłem skanować i tylko 4 strony zrobiłem... |
_________________ https://www.facebook.com/...100089709813366
|
|
|
|
|
NewGuy
Użytkownik
Skrzynia: Automat
Imię: Karol
|
Wysłany: 2016-04-15, 10:47
|
|
|
Sory, że dyskusję Panel przyszedł, działa. Wszystkie wtyki padują. Jednak że nie rozwiązało to mojego problemu Nie działa mi funkcja home link. Wymieniłem już moduł otwierający bramę, wymieniłem owy panel oświetleniowy.... czy pomiedzy tymi dwoma rzeczami znajduje sie coś jeszcze co może być przyczyną? Mechanik stwierdził że moduł bramy nie dostaje napięcia, i winny jest element w podsufitce pomocy, walcze z tym już zdecydowanie za długo |
|
|
|
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Zasilanie: ON
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
|
NewGuy
Użytkownik
|
Wysłany: 2016-04-15, 19:41
|
|
|
drago_o napisał/a: | Dokładałeś ten system czy już miałeś?
Niestety obsługuje on tylko niektóre kontrolery bram i nie otworzy każdej. Trzeba też odpowiednio zaprogramować piloty do auta. |
Jest fabrycznie zamontowany. Problem polega na tym ze on w ogóle nie trybi. Wykonując procedure kodowania (przytrzymanie dwóch zewnetrznych przyciskow od bramy) nawet nie mryga czerwona dioda |
|
|
|
|
|
|
|
krzysztof1
Moje A8
Rocznik: 2008
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 2016-04-26, 08:34
|
|
|
NewGuy napisał/a: | Sory, że dyskusję Panel przyszedł, działa. Wszystkie wtyki padują. Jednak że nie rozwiązało to mojego problemu Nie działa mi funkcja home link. Wymieniłem już moduł otwierający bramę, wymieniłem owy panel oświetleniowy.... czy pomiedzy tymi dwoma rzeczami znajduje sie coś jeszcze co może być przyczyną? Mechanik stwierdził że moduł bramy nie dostaje napięcia, i winny jest element w podsufitce pomocy, walcze z tym już zdecydowanie za długo |
Czy masz jakąś instrukcję jak zdjąć ten panel?
W moim przypadku sterowanie napędem bramy nie jest kompatybilne z Homelink. Zamierzam więc podłączyć pilota od bramy do przycisków w panelu i schować go pod panelem.
Nie wiem tylko jak się zabrać do zdjęcia tego panelu. Nie chciałbym go popsuć... |
|
|
|
|
NewGuy
Użytkownik
|
Wysłany: 2016-05-07, 16:45
|
|
|
Emmm już nie bardzo pamiętam jak to szło. Zdejmujesz obia klosze od lampek, wystarczy je delikatnie podważyć, powinny wyskoczyć.
Dookoła delikatnie podważasz całą plastikową obudowę, jest na zatrzaskach.
I jak ją zdejmiesz będziesz miał tylko dwie śruby od strony lusterka.
Odnośnie tematu, dla potomnych, u mnie przyczyną nie działania Homelink okazał się ułamany kabel prowadzący od nadajnika do kabiny. |
|
|
|
|
|
|
|
TommyA8L
Moje A8
Rocznik: 2008
Imię: Tomek
Jeżdzę: A8L
|
Wysłany: 2018-06-14, 06:37
|
|
|
NewGuy napisał/a: | Sory, że dyskusję Panel przyszedł, działa. Wszystkie wtyki padują. Jednak że nie rozwiązało to mojego problemu Nie działa mi funkcja home link. Wymieniłem już moduł otwierający bramę, wymieniłem owy panel oświetleniowy.... czy pomiedzy tymi dwoma rzeczami znajduje sie coś jeszcze co może być przyczyną? Mechanik stwierdził że moduł bramy nie dostaje napięcia, i winny jest element w podsufitce pomocy, walcze z tym już zdecydowanie za długo |
Stary temat ale mysle, ze funkcja w Polsce troche bez sensu bo jak zlodziej auto odpali to przy pomocy auta tez brame i garaz otworzy i sobie pojedzie;)
A tak na marginesie: czy ktos wie jak zdjac ten panel tyko tylni bo w przednim sa 2 torxy a w tylnim po zdjeciu kloszy zadnych srub nie zauwazylem
Dzieki |
|
|
|
|
|