Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D3 Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2020-08-06, 17:40 [D3 04 4.0TDI
] Obie turbiny defective.
Ogólnie jak jedzie to jedzie dobrze brzmi dobrze, moc ma, dymić przestał (powyżej 4tys obrotów coś tam dymi ale kręci się do 4300 więc chyba oki).
Kolejny problem, że raz-dwa w tygodniu obie turbiny wyrzuca defective w tym samym momencie dokładnie. Często nawet jadę stałą prędkością 1200 obrotów więc nawet nie ładują. Błąd wywala razem na obu i po 10 sekundach znika spiralka a auto jedzie jak by nigdy nic. Nie mam pojęcia od czego zacząć sprawdzanie. Raz wyskoczyło dodatkowo przeładowanie ale to dlatego że wyłączyło je przy 2.5tys obrotów. Ale wyłączyć je w losowym momencie potrafi jak nie ładują też.
Siema zobacz mój post mam podobny problem tylko że z 1 sterownikiem turbiny i brakiem mocy ja narazie to rozwiązalem ze na trasie się tak jak by samo cos przepalało I muszę trzymać stałą prędkość i spirala mi znika moc 202kw wraca i mac trzyma mi moc do 3 dni potem spirala znowu wraca i trzeba jechać na autostradę lub usuwać obd eleven ten błąd ale ostatnio lepiej pomaga autostrada
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum