Wysłany: 2017-12-17, 10:23 [D3 ALL
] Problem z postojówkami. Tylko się rzażą.
Pomocy. Postojówki przednie tylko się rzażą. Napięcie dochodzi 1,5V. Gdzie może być przyczyna???
JIMM [Usunięty]
Wysłany: 2017-12-17, 12:09
Brakiem odpowiedniej masy...lub w kodowaniu świateł gdzie procentowo wstawiasz mnożnik na ile % mają świecić...ale jeśli wcześniej było OK to gdzieś masy bym poszukał albo podał na próbę kabelkiem z nadwozia do lampy:) bezpośrednio na żarówkę postojowych.
Znalazłem przyczynę. Ktoś zmieniał lampy i pomotał coś w kablach. I teraz mam tak ze postojowe świecą jak na mmi ustawie światła dzienne i jest włącznik świateł na off. Jak przełączam na auto to świecą albo postojówki albo mijania. Jak włączę na postojówki przełącznikiem to wtedy gasną wszystkie ale podświetlenie zegarów świeci . Na ostatniej pozycji mam normalnie.
JIMM [Usunięty]
Wysłany: 2017-12-17, 23:01
Kamilo143 napisał/a:
Znalazłem przyczynę. Ktoś zmieniał lampy i pomotał coś w kablach
Probiłem jest taki ze są źle podpięte światła. Zamiast świateł dziennych świecą postojowe z przodu. Ma może ktoś schemat układu elektrycznego świateł? ??
[ Dodano: 2018-01-07, 08:56 ]
I już wszystko jasne. Popiołem vcds i zmieniłem typ lamp w kodowaniu z 3 na 2 i wszystko jest jak powinno oprócz doswietlania zakrętów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum