|
Autor |
Wiadomość |
denveco
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic + Łopatki
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Rafał
Jeżdzę: A8 D3 (silnik BFM)
|
Wysłany: 2022-12-07, 12:24 [D3 02 4.2MPI/LPG
] Demontaż zbiornika paliwa
|
|
|
Witam wszystkich.
Takie pytanie udrażniał ktoś z Was odpowietrznik albo przelew w zbiorniku paliwa?? Problem jaki mam to taki, że nie mogę zatankować zbiornika do pełna. Znaczy niby zatankuje pod korek ale paliwo dalej schodzi i mogę tak stać pod dystrybutorem z pół godziny cykając pistoletem dotankowując kilka milimetrów paliwa. Więc winą prawdopodobnie jest albo odpowietrznik zbiornika paliwa albo albo przelew między komórkami lewą a prawą A przypuszczam, że chyba komory musi mieć bo ma dwie pompy paliwa. Czy ktoś ściągał zbiornik paliwa?? Dużo roboty, jakieś problemy?? |
|
|
|
|
|
|
|
sssebek
Moje A8
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB
Imię: Sebastian
Jeżdzę: FSR/A8 D3/inne
Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Kwi 2017 Posty: 353 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2022-12-07, 15:11 Re: Demontaż zbiornika paliwa
|
|
|
denveco napisał/a: | Witam wszystkich.
Takie pytanie udrażniał ktoś z Was odpowietrznik albo przelew w zbiorniku paliwa?? Problem jaki mam to taki, że nie mogę zatankować zbiornika do pełna. Znaczy niby zatankuje pod korek ale paliwo dalej schodzi i mogę tak stać pod dystrybutorem z pół godziny cykając pistoletem dotankowując kilka milimetrów paliwa. Więc winą prawdopodobnie jest albo odpowietrznik zbiornika paliwa albo albo przelew między komórkami lewą a prawą A przypuszczam, że chyba komory musi mieć bo ma dwie pompy paliwa. Czy ktoś ściągał zbiornik paliwa?? Dużo roboty, jakieś problemy?? |
Całe zawieszenie tylne do zrzucenia. Nie wiem czy jest sens próbować zrobić cokolwiek przez klapę w podłodze, bo do rurek się tak nie dostaniesz. Chyba zostaje ci jedynie zrzucenie całości. |
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko takie, które zabierają trochę więcej czasu ...
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/ |
|
|
|
|
|
|
|
denveco
Moje A8
|
Wysłany: 2022-12-09, 09:43
|
|
|
To mnie "pocieszyłeś"... |
|
|
|
|
sssebek
Moje A8
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: Automat
Imię: Sebastian
Jeżdzę: FSR/A8 D3/inne
Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Kwi 2017 Posty: 353 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 2022-12-09, 21:30
|
|
|
Musisz podziękować tym z Ingolstadt.... gdzie wszystko jest robione w myśl zasady "Vorsprung durch Technik" |
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko takie, które zabierają trochę więcej czasu ...
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/ |
|
|
|
|
|
|
|
denveco
Moje A8
|
Wysłany: 2023-11-23, 01:18
|
|
|
Ma ktoś informację w którym miejscu w zbiorniku paliwa znajduje się odpowierrznik?? |
|
|
|
|
dice111
Master MOD
Rocznik: 1996
Skrzynia: Manual
Imię: AHC
Jeżdzę: S8 D2 MTM
Pomógł: 248 razy Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 5131 Skąd: Těšin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|