|
Autor |
Wiadomość |
zabawiking
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4172
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Jurek
Jeżdzę: D3, 4.2 BFM
|
Wysłany: 2018-06-24, 09:10
|
|
|
drago_o napisał/a: | U mnie seria w elektronice. Jedyny sterownik to akumulatora zmieniony na ten z literą C na końcu. |
To może w wolnym czasie wklej mi numer sterownika elektroniki, gateway i numer wraz z wersją softu sterownika drzwi kierowcy.
Czujnik deszczu masz czy tylko oświetlenia? Chodzi mi czy to jet ten czujnik podłączany do modułu elektroniki, który można kodowac, czy ten stary z modułu dachu? |
|
|
|
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
|
|
|
|
zabawiking
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4172
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Jurek
Jeżdzę: D3, 4.2 BFM
|
Wysłany: 2018-06-24, 09:39
|
|
|
Siedzę nad tym już pare miesięcy Kodowałem na różne sposoby, zamieniałem kable itd itp. Nie ma już więcej możliwości kodowania/adaptacji. Obstawiam brak kompatybilności modułów z nowszym modułem elektroniki. Do wymiany jest albo moduł gateway (ktory i tak musze zmienic zeby kamere wkoncu podpiąć jak należy), albo dachu, albo wszystkich 4 z drzwi |
|
|
|
|
pfx
Moje A8
Rocznik: 2009
Silnik cm3: 3,0
Skrzynia: Automat
Zasilanie: ON
Imię: Paweł
Jeżdzę: D3
|
Wysłany: 2018-06-30, 08:56 Re: Problem z usypianiem modułów
|
|
|
zabawiking napisał/a: | Witam wszystkich
.....
3. i teraz najgorsze - jak kluczyk jest w stacyjce - to nie usypiają się drzwi i moduł dachu (może tez inne moduły, ale nie widać tego).
Objaw jest taki, że cały czas świecą się listwy drzwi (ambient light), lusterka z zewnątrz (podswietlenie nóg) i klamki z zewnątrz. Działo się tak chuyba od dawna, tyle ze dopiero jak dołożyłem sobie podswietlanie lusterek i klamek to widać to dobrze bo tego wewnetrzego ambienta nie widać tak dobrze i mozliwe ze swiecilo sie zawsze.
...... |
Borykam się z pokrewnym poblemem
Spróbuj pogrzebać w zielonym menu. Powinny być timery przekaźników. Z kluczykiem w stacyjce to hula wszystko , no może poza sterem silnika, hamulców, skrzyni i dgn. CAN... Nawet MMI startuje jak kliknę pilotem by się otworzył. Jeśli któryś z timerów przekaźników będzie miał nieprzypisany czas - wówczas możliwe, że niezdefiniowane nie będzie usypianie. Dziś odkryłem, że wyłączenie np funkcji coming home zeruje timer jednego przekaźnika, ale przestawienie go w zielonym menu nie powoduje powrotu funkcji. Tylko u mnie jest cały czas błąd nieważnego zestawu danych (moduł 5F), nie mogę go usunąć |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|