|
Autor |
Wiadomość |
Pisi
Użytkownik
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Krzysiek
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2013-08-28, 22:46 [D3 03 4.2MPI
] Błąd czujnika poziomowania świateł
|
|
|
Koledzy mam też problem z poziomowaniem świateł, jak kupiłem auto jeden dzień to działało i już podczas wracania do domu w nocy na trasie światła zaczęły raz opadać raz się podnosić... raż się zapalał żółty samochodzik i błąd świateł na FIS'ie i po chwili zaś się wyłanczało. Na następny dzień tylko rano jak było zimno było ok, później żółta ikona i bład na FIS, do dnia dzisiejszego nic się nie poprawiło,
Ostatnio zmieniłem czujnik LP tak pokazywał VAG, niestety dupa dalej jest to samo, błedu nie da się usunąć i adaptacji tez nie da się zrobić.
Dziś odizolowałem wiążkę kabli prawie przy komputerze, wlutowałem się w kable które idą do czujnika nowymi kabelkami z inną wtyczka by weliminować uszkodzoną instalacje w okolicy silnika lub uszkodzona wtyczkę i niestety dalej kupa, VAG nie jest w stanie skasować błedu.
Gdzie teraz szukać problemu? Ręce juz mi opadają, jazda w nocy jest dramatem ..... , poziomowanie zawieszenia działa bez problemu, także żółta ikona jest tylko i wyłącznie przez bład poziomowania xenonów.
Czasem podczas jazdy po nierównościach nagle mu się odwidzi i na chwilę bład z FIS'a znika i żółta ikona tez, ale nie trwa to długo pare minut i dalej jest źle.
Ma ktoś jakiś pomysł gdzie teraz szukac ? Czy może ten czujnik który założyłem też będzie uszkodzony? Ale czy wtedy poziomowanie zawieszenia działało by prawidłowo? |
_________________ Vice Mistrz Polski Sezon 2010 - 146dB CarAudio
http://www.pisi.pl/a8podpis.jpg |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-08-29, 12:08
|
|
|
Wprawdzie to nie rozwiązanie problemu ale ja bym do czasu znalezienia rozwiązania odłaczył silniczki w lampach tak by pozostawić je ustawione na normalnym poziomie-jesli sie to da to zdecydowanie tymczasowo ułatwi Ci jazdę w nocy. |
|
|
|
|
|
|
|
jerzygol
Użytkownik
Rocznik: 2000
Silnik cm3: 2,5
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Jerzy
Jeżdzę: D2
|
Wysłany: 2013-08-31, 17:48
|
|
|
Jest jeszcze sterownik regulacji zasięgu reflektorów
steruje czujnikami poziomu
[ Dodano: 2013-08-31, 18:58 ]
wg Etki sterownik regulacji zasięgu reflektorów nr części 4Z7 903 357 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|