|
Autor |
Wiadomość |
pepi
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 6,0
Skrzynia: tip
Zasilanie: PB+LPG
Imię: paweł
Jeżdzę: d3
Pomógł: 41 razy Wiek: 48 Dołączył: 17 Wrz 2012 Posty: 4800 Skąd: krzczonów
|
Wysłany: 2017-03-05, 12:45
|
|
|
zgadza sie |
|
|
|
|
|
|
|
PITER82
Moje A8
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: BFM
Jeżdzę: A8 D3 L / A8 D2 02r
Wiek: 42 Dołączył: 27 Lip 2014 Posty: 581 Skąd: UK Irlandia polnocna
|
Wysłany: 2017-03-08, 22:26
|
|
|
`Szczerze to Pier.......... wskakuje w 4.2 bfm teraz musze tylko w cierpliwosc i za 2mies bedzie wkoncu seria 335km , mam pyatnie czy poduchy pod silnik sa te same i pod skrzynie ? i chłodnice zostaje ?? bedzie pasowac ?
jak by co to tu :
http://www.a8team.pl/d3-0...-v8-vt22296.htm |
|
|
|
|
|
|
|
mmalinas
Moje A8
Rocznik: 2003
Skrzynia: Tiptronik GNU
Imię: Michal
Jeżdzę: A8 4E 4.2 V8 quattro
Pomógł: 2 razy Wiek: 47 Dołączył: 08 Kwi 2016 Posty: 144 Skąd: Ostrzeszow
|
Wysłany: 2017-03-08, 23:09
|
|
|
Jak chcesz
Ale to nie po męsku. Jak nie masz siły ogarnąć 3-trojki to po co sie pchasz w V8.
Wiez mi ze w A8 4E prog miedzy zachwytem a nienawiścią moze byc bardzo wąski.
Koledzy Ci tutaj napewno moga opowiedziec duzo histori.
Ja osobiscie mam 2 x BFM 2003 i moje weekendy tez sa zaplanowane.
A to rozrzad , a to Kessy , a to zawieszenie , a tu update.
Jak mi zona zamarudzi ze siedze i grzebie to daje raz do Serwisu Audi w Niemczech
przynosze rachunek na 2.600€ i odrazu dostaje blogoslawienstwo na czesci i narzedzia
specjalne i czas normowany na Auto Hobby.
Uszy do gory , doprowadzic bryke do stanu ktory Ci odpowiada i po tym doswiadczeniu jestes zahartowany w boju i gotowy na kolejny romans z V8
Pozdrowienia
Michal |
_________________ pozdrawiam
Michal |
|
|
|
|
PITER82
Moje A8
Skrzynia: Tiptronic
Imię: BFM
Jeżdzę: A8 D3 L / A8 D2 02r
Wiek: 42 Dołączył: 27 Lip 2014 Posty: 581 Skąd: UK Irlandia polnocna
|
Wysłany: 2017-03-09, 18:09
|
|
|
Kolego michale dziekl za wsparcie i zachecanie do ogarniecia silnika ale ze 4.2 zawsze bylo moim marzeniem i jak szukalem w uk a8 z tym silnikiem to albo cos tam nie bylo ok albo przebieg przeogromny albo nie bylo longa na ktorego sie uparłem wkoncu kupiłem 3.0 v6 bezyne bo za młody jestem zeby jezdzic dieslem to przypadkiem moj kolega co miał bzika na punkcie dopieszczania i eksplatowania swojej d3 (4.2) zreszta pracuje w aso w uk wiec wszystko mial jak nalezy to miał dzwonka i niestety auto poszło na czesci i teraz jest szczesliwym posiadaczem w12 w D4 i ze dostałem idealna cene na 4.2 (z przeliczeniem na polskie to bedzie z 86000km) (cena na polskie to 1000zł + 1500zł za reszte do kompletnego złozenia ) wraz ze wszstkim co potrzebuje zeby zrobic dobrego swap-a to postanowiłem swoje marzenie z 4.2 zrealizowac . nastepnie co do mojego silnika ASN jest to silnik sprecjalnej troski i 6 miesiecy zajeło mi szukanie kogos kto mi tu zmieni rozrzad nastepnie specjalista ktorego wkoncu znalałem ktory zarzekał sie ze zeby potracił na tym silniku i ze ma wiedze w jednym palcu tak mi zrobił ze efekt mam taki :
grupa 93 -
phasenleg intake bank 1 (8.0kw)
phasenleg intake bank 2 (4.0kw)
phase position bank 1 11.0kw
phase position bank 2 (5.0kw)
w aso chcieli mega wielkie pieniadze za naprawe i za zmiane rozrzadu itp i nie mowie tu o PLN tylko o funtach . wiekrzosc robie sam dzieki temu forum nawet dobrego elektryka nie ma do mojego auta bo kiedy bym tylko gdzies nie wjechał ro jak widza audi a8 to po minie wiesz ze juz nie chetnie . co tu bede sie rozpisywał.
A co do zawieszenia bo wspomniałes to mam wymienione wachacze wszstkie przednie tylnie nastepnie mam nawy kompresor i 4 nowe amorki i o zawieszke sie nie martwie jak w spomnialem duzo duzo robie sam oraz dzieki temu forum Pozdrawiam
[ Dodano: 2017-03-09, 18:19 ]
chce ogarnac jakos dzieki forum ten silnik bo mam w garazy audi a4 cabrio 2005r z tym samym silnikiem tyle ze tam zmieliło silnik konkretnie i kupiłem go z myslą ze zmienie sobie na 4.2 a tego wsadze do audi tyle ze juz nie wiem co tu robic gdzie szukac , cewki nowe swiece nowe odma podciśnienia wymienione przepływka wymieniona gruszki smigaja jak powinny moze katy juz sa przypchane ? nie wiem juz co myslec |
|
|
|
|
|
|
|
mmalinas
Moje A8
Rocznik: 2003
Skrzynia: Tiptronik GNU
Imię: Michal
Jeżdzę: A8 4E 4.2 V8 quattro
Pomógł: 2 razy Wiek: 47 Dołączył: 08 Kwi 2016 Posty: 144 Skąd: Ostrzeszow
|
Wysłany: 2017-03-09, 20:55
|
|
|
PITER82
niezly plan i widze ze ASN tez sie przyda
Jak potrzebujesz cos z ELSY to pisz |
_________________ pozdrawiam
Michal |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|