Wysłany: 2018-02-27, 09:58 [D3 04 4.0TDI
] Słabo grzeje , nawet na HI
Cześć.
Nadeszły mrozy i dziwny problem. Dzisiaj rano fakt, zimno było bardzo bo -18stopni ... podczas jazdy temperatura osiągnęła normalnie 90st. na wskaźniku a z nawiewów leciało tylko letnie lekko powietrze przy ustawieniu na HI ... Co może być przyczyną, że tak słabo grzeje ?
Dodam,że po wyłączeniu klimatronika i włączeniu ponownym leci o wiele cieplejsze powietrze z nawiewów ... ale przez kilka minut i znowu to samo...
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 6000
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Leon
Jeżdzę: A8 D3 Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 25 Lut 2018 Posty: 11 Skąd: Chełm
Wysłany: 2018-02-27, 16:56
Musisz kolego zrobić test elementów wykonawczych klimatronika w vcds bo wydaje mi się że silniki klapy głównej klękają lub nie całkiem się otwierają. Testem może się rozruszają, ale zobaczysz co nie działa. To moja propozycja diagnozy.
_________________ Piwo to moje paliwo:) a 450KM i 6 litrów zmieniło mi punkt widzenia:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum