Wyskoczył mi właśnie taki błąd i pisze ze to moduł a konkretnie wtyczka co tu szukać i jeszcze jakiś G291 dodam że świeci mi pomarańczowa kontrolka na desce i auto stoi wysoko podczas szybkiej jazdy zaswieca się zielona a jak zwalniam to po chwili gaśnie. A jak zamykam auto to zauważyłem że samo się opuszcza trochę i trzyma.
Wysłany: 2016-11-07, 19:07 Re: Pomarańczowa kontrolka na desce
ryzu20a8l napisał/a:
Wyskoczył mi właśnie taki błąd i pisze ze to moduł a konkretnie wtyczka co tu szukać i jeszcze jakiś G291 dodam że świeci mi pomarańczowa kontrolka na desce i auto stoi wysoko podczas szybkiej jazdy zaswieca się zielona a jak zwalniam to po chwili gaśnie. A jak zamykam auto to zauważyłem że samo się opuszcza trochę i trzyma.
G291 czujnik ciśnienia poziomu zawieszenia,czyli problem może być z kompresorem zawieszenia,podaj dokładnie cały błąd z VCDS.
Kompresor jest po regeneracji właśnie z roczna gwarancja. A błąd jest taki: 01772 G291 sygnał czujnika ciśnienia/wysokości. Zwarcie do innego zaworu. 01310 J197 moduł systemu regulacji wysokości / wtyk. Coś takiego mi wyskoczyło zwykłym testerem.
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D3 Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2016-11-08, 06:19
Czujnik ciśnienia jest w wyspie zaworowej a nie w kompresorze. Wymieniany z całą wyspą. Znajduje się za tylną częścią nadkola przedniego lewego koła(strona kierowcy).
Bledy rozne pokazuje a to bedzie po prostu kompresor zawieszenia. Nie wymieniaj rozdzielacza. Przerabiałem to. Te same bledy. Sprawdz ile pompuje sprężarka bar.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum