|
Autor |
Wiadomość |
Bartek87
Moje A8
Rocznik: 2015
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Bartek
Jeżdzę: A8
Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 09 Lip 2012 Posty: 174 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2014-09-06, 18:29 [D3 05 4.2TDI
] Pisk z okolic filtra paliwa
|
|
|
Witam,
tydzień temu w ASO VW wymieniałem olej w silniku, skrzyni biegów z kompletem filtrów. Podczas odkręcania filtra paliwa złamaniu uległ zawór ( taki mały czarny) ASO wymieniło go na nowy, dziś jadąc nad morze usłyszałem dziwny pisk i świst podczas jazdy, i to bez reguły czy dodaje gaz czy puszczam, w obu przypadkach potrafi zapiszczeć. Podczas postoju słychać pisk ciągły jak na filmiku. Dodam, że uruchamiając auto po postoju przez jakiś czas nie słychać tego pisku, dopiero po pewnym czasie zaczyna piszczeć już ciągle. Proszę o pomoc co może być tego przyczyną ?? czy można z tym jeździć parę dni bo na dniach nie będę miał czasu by podjechać do serwisu, zresztą do tego ASO już nie pojadę bo po wizycie nie dokręcili mi osłony pod silnikiem i ją zgubiłem na autostradzie ...
https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be |
|
|
|
|
|
|
|
giganteusz
Użytkownik
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 1.9
Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Tomek
Jeżdzę: nie a8 :(
|
Wysłany: 2014-09-07, 07:39
|
|
|
fachury jak u miętka w stodole jedź do ASO skargę pi....ij, awanturę zrób za tą osłonę pod silnikiem
ten pisk to jakby powietrze ciśnienie wybijało popatrz sam przy filtrze |
|
|
|
|
|
|
|
aro51
Moje A8
Rocznik: 2012
Silnik cm3: 2.0
Imię: Arek
Jeżdzę: F11
Pomógł: 38 razy Dołączył: 23 Lis 2010 Posty: 614 Skąd: Mazowieckie
|
|
|
|
|
Bartek87
Moje A8
Rocznik: 2015
Silnik cm3: 4.2
Imię: Bartek
Jeżdzę: A8
Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 09 Lip 2012 Posty: 174 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2014-09-07, 18:59
|
|
|
Z osłoną już u nich byłem i założyli na swój koszt nową. Z tym piskiem podjade pod koniec tygodnia, a teraz chciałbym się dowiedzieć czy przyczyna tkwi w niewłaściwej wymianie filtra czy jest to inna przyczyna ?. Jak osłona odpadła mi po 5km od odebrania auta z aso to próbowali mi wmówić, że w krawężnik uderzyłem albo zwierzę... Z tym piskiem też pewnie beda sie wypierali, ze z ich strony bylo wszystko okej stąd ten temat. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|