Autor |
Wiadomość |
dracus6662
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: automat
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Daniel
Jeżdzę: A8 D3 QUATTRO TIPTRONIC
Pomógł: 8 razy Dołączył: 28 Cze 2014 Posty: 1802 Skąd: VENLO/WROCŁAW
|
Wysłany: 2016-02-08, 23:32 [D3 ALL
] Jak włączyc ambiente w lusterku srodkowym?
|
|
|
Panowie pytanie mam proste :
W lusterku wstecznym dokladnie pod spodem sa 2 diody jak je uruchomic? |
_________________ Tiptronik wymiana oleju Audi
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z-symphony-ii-na-navigation-plus-problem-z-kierownica-t88801.htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL] |
|
|
|
|
|
|
|
panton
Moje A8
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 3.3
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Łukasz
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 33 razy Wiek: 46 Dołączył: 15 Kwi 2012 Posty: 1008 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2016-02-09, 00:04
|
|
|
przyciskiem okrągłym w podsufitce (tam gdzie masz zamykanie szyberdachu) |
|
|
|
|
|
|
|
dracus6662
Moje A8
|
Wysłany: 2016-02-09, 00:13
|
|
|
mam 2 okragle centralnie nad lusterkiem ale one sa od okraglych lampek pod lusterkiem a po miedzy nimi mam 2 diody ..
kiedy sie zapalaja albo jak jewlaczyc? |
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z-symphony-ii-na-navigation-plus-problem-z-kierownica-t88801.htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL] |
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2016-02-09, 01:07
|
|
|
Przyciski o których wspomniał kolega panton są oczywiście do włączania lampek "do czytania".
Jak zrozumiałem tobie jednak chodzi o te małe białe diody LED które podświetlają wnętrze pojazdu świecąc w dół w kierunku selektora skrzyni biegów - do tego nie ma żadnego oddzielnego włącznika, powinny zapalać się automatycznie.
Zapalają się od razu po odblokowaniu zamka centralnego i dopóki cokolwiek robisz z autem to palą się cały czas.
Gasną natychmiast po zamknięciu zamka centralnego od zewnątrz, nie czekają na uśpienie sterowników.
Jak otworzysz auto i nic nie będziesz z nim konkretnego robił to zgasną samoczynnie po.... właściwie to nie pamiętam po jakim czasie
Identyczne białe diody powinieneś mieć również w tylnym panelu dachowym - to dla tylnego rzędu siedzeń. |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
|
Wysłany: 2016-02-09, 01:48
|
|
|
dracus6662 napisał/a: | czyli rozumiem ze jak wylacze oswietlenie kabiny tymi kwadratowymi guzikami to jak z pilota otworze auto zapala sie te diody przód i tyl w podsufitce? |
Te diody nie należą do części "ustawialnej" - to jest element podświetlenia wnętrza... jak podświetlenie przycisków MMI czy popielniczki czy schowka. Tu nie masz możliwości konfiguracji czy też ręcznego włączania i wyłączania.
Przepraszam, konfiguracja to może i gdzieś jest ale nie na poziomie dostępnym dla użytkownika.
dracus6662 napisał/a: | bo normalnie to bez sensu bo przy standardowym oswietleniu nie bedzie tego widac raczej chyba |
Oj panie... to tak jak byś się czepiał starej Nokii, że po odblokowaniu klawiszy one się podświetlają... czy noc czy dzień się podświetlają |
inspekcje przed zakupem
-
|
|
|
|
|
dracus6662
Moje A8
|
Wysłany: 2016-02-09, 02:01
|
|
|
Nie no dzieki
chciałem zobaczyc efekt tego swiecenia bez głownego oswietlenia w kabinie czyli zobacze efekt jak wylacze oswietlenie kabiny bo to dziala tak czy siak to chcialem wiedziec
pod lusterkiem te diodki odkrylem wczoraj dopiero
codziennie odkrywam cos nowego w mojej starej "Nokii" <jezyk> |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
|
Wysłany: 2016-02-09, 02:10
|
|
|
dracus6662 napisał/a: | Nie no dzieki
chciałem zobaczyc efekt tego swiecenia bez głownego oswietlenia w kabinie czyli zobacze efekt jak wylacze oswietlenie kabiny bo to dziala tak czy siak to chcialem wiedziec |
Jak się przyjrzysz to efekt zobaczysz... ciemnej nocy i parkując w miejscu gdzie nie ma żadnego dodatkowego oświetlenia z zewnątrz.
Diody są ułożone w kierunku tunela środkowego i selektora - dają delikatną białą poświatę która, możesz wierzyć lub nie, jest widoczna
dracus6662 napisał/a: | pod lusterkiem te diodki odkrylem wczoraj dopiero |
To tak jak w każdym związku... niektórych rzeczy dowiadujesz się dopiero po pewnym czasie
dracus6662 napisał/a: | codziennie odkrywam cos nowego w mojej starej "Nokii" <jezyk> |
|
inspekcje przed zakupem
-
|
|
|
|
|
dracus6662
Moje A8
|
Wysłany: 2016-02-09, 02:20
|
|
|
w garazu mam 2 okna ale zasłoniete i czarno jak w du... bo jak poszedłem sprawdzic swoje kodowanie klimatronika to na koniec spaliła sie zarówka w garazu . wiec bede mógł sie spodziewać ujrzenia swiatłosci jak jej nie zobacze to sila wyobrazni będę tobie wierzył ze swieci patrzac w strone selektora |
|
|
|
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Imię: Karol
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2016-02-09, 06:12
|
|
|
Świecą na tyle delikatnie, że podświetlają nam jedynie lekki zarys przycisków Jak dla mnie ciężko nazwać to podświetleniem ale wiadomo gdzie kierować rękę w nocy aby wymacać przyciski
A ja zapytam. To jest standard w każdej czy z jakimś wyposażeniem przychodzi? Bo wydaje mi się, że nie widziałem D3 bez tych diód. |
_________________ Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG |
|
|
|
|
panton
Moje A8
Rocznik: 1997
Silnik cm3: 3.3
Imię: Łukasz
Jeżdzę: A8 D2
Pomógł: 33 razy Wiek: 46 Dołączył: 15 Kwi 2012 Posty: 1008 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2016-02-09, 07:45
|
|
|
"podstaw" rękę na płask na wysokości ekranu MMI to zobaczysz, że te diody dobrze świecą i są użyteczne jak jest zupełnie ciemno |
|
|
|
|
|
|
|
|