|
Autor |
Wiadomość |
lukas HS
Użytkownik
Rocznik: 2007
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Łukasz
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2019-09-12, 21:33 [D3 07 4.2TDI
] Problem z elektryką???
|
|
|
Cześć!
Szukam pomocy! Audi A8 D3 4,2 TDI 2007 rok po lifcie mam ciągle jakieś bardzo dziwne zjawiska... Na początek: po podpięciu komputera KTS i zeskanowaniu całego auta, W KAŻDYM sterowniku mam jakiś błąd z dopiskiem "Wartość min. nie osiągnięta"
Wszystko zaczęło się od tego, że podczas próby uruchomienia silnika auto zaczęło zachowywać się jak przy słabym aku. Pyk, pyk, pyk... I nic... Kolejna próba to samo... Kolejna to samo... i za 4,5 razem odpala normalnie i auto pracuje ładnie, normalnie jeździ itd itp. Mija dzień lub dwa rano odpali, pojadę 10 km, zgaszę, zamknę za godzinę chce zapalić i lipa. Po 4-5 próbach odpala...
Przestał działać parktornic, raz na jakiś czas nie działa sterowanie w kierownicy, czasami nie chowa się monitor, jakieś dziwne błędy m.in. lampa tył prawa (a lampa działa normalnie, oczywiście z tym dopiskiem, że wartość min. nie osiągnięta). Nie mogę włączyć lampki do czytania, a ta sama lampka włącza się przy otwarciu drzwi. Każdy sterownik ma błąd.
Ładowanie przy aku mam 14,2 (zaczyna od 13,4 i pomału roście do 14,2) Masy wydają się być ok. Jakieś 2 miesiące temu wymieniłem sterownik fotela LEWY PRZÓD bo fotel przestał działać, kupiłem o takich samych numerach i włożyłem - fotel zaczął działać. Może tutaj coś zepsułem? Kupiłem także nowy akumulator ale tylko go zmieniłem, nic nie kodowałem.
Mam nadzieję, że wytłumaczyłem co mi się dzieje dziwnego z tym autem, PROSZĘ O POMOC !!!
Gdzie mogę szukać przyczyny???
Brak mi już pomysłów i nerwów. Dla kogoś kto mi pomoże stawiam DOBRĄ FLACHĘ ! |
|
|
|
|
|
|
|
dice111
Master MOD
Rocznik: 1996
Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB
Imię: AHC
Jeżdzę: S8 D2 MTM
Pomógł: 248 razy Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 5131 Skąd: Těšin
|
Wysłany: 2019-09-12, 21:37
|
|
|
Zakoduj aku, pokasuj bledy, pojezdzij i obserwuj. D3 musi miec 'prad' inaczej glupieje.
Jak dalej beda - zrob i wrzuc tu pelen skan. |
_________________ Black Cars Matters |
|
|
|
|
|
|
|
lukas HS
Użytkownik
Rocznik: 2007
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Łukasz
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2019-09-12, 21:45
|
|
|
Na chwile obecną tych błędów jest 10000000000000000... Wszędzie są!!! Zrobię tak jak mówisz.
Wiem, że KTSem zakoduję aku. Mam tez VCDSa ale tam nie wiem jak zakodować aku. Możecie mi podpowiedzieć? |
|
|
|
|
dice111
Master MOD
Rocznik: 1996
Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB
Imię: AHC
Jeżdzę: S8 D2 MTM
Pomógł: 248 razy Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 5131 Skąd: Těšin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|