Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Jeżdzę: A8,D3
Wysłany: 2019-03-26, 23:48 [D3 03 3.0TDI
] Główne oświetlenie kabiny na podsufitce ni
Witam. Koledzy mam problem z oświetleniem głównym kabiny. Mianowicie jak odpalę auto, drzwi oczywiście zamknięte dojladnie światło nie gasnie. A po odpaleniu powinno gasnąć. Wspomnę tez ze w opcjach gdzie możemy soboe regulować natężenie oświetlenia jak przekręcaj pokrętło to ten wskazniczek na tej skali na wyswietlaczu nie rusza się przeskakuje w pozycji zero i nie mogę iść dalej jakby coś go blokowało. Wie ktoś może o co chodzi?
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronic GNU
Zasilanie: PB+LPG
Imię: krzysztof
Jeżdzę: A8 D3 Pomógł: 5 razy Wiek: 47 Dołączył: 25 Wrz 2013 Posty: 120 Skąd: szczecin
Wysłany: 2019-04-21, 19:04
Karloskojo1 napisał/a:
w opcjach gdzie możemy sobie regulować natężenie oświetlenia jak przekręcam pokrętło to ten wskaźniczek na tej skali na wyświetlaczu nie rusza się przeskakuje w pozycji zero
regulacja oświetlenia wnętrza tym pokrętłem ( w mmi ) możliwe jest w aucie które wyposażone jest w oświetlenie ambiente - w aucie bez ambiente regulacja tym pokętłem jest nieaktywna i próba regulacji zawsze kończy się powrotem do pozycji zero
Karloskojo1 napisał/a:
drzwi oczywiście zamknięte dokładnie światło nie gasnie
czy mikrostyki w zamkach drzwi są sprawne ? Jeśli mikrostyk nie działa prawidłowo ( a to dosyć częsta przypadłość naszych autek ) otwarcie drzwi może nie być sygnalizowane załączeniem oświetlenia lub też właśnie tak jak u Ciebie - tym że nie gaśnie ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum