|
Autor |
Wiadomość |
arektoporski
Moje A8
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 3.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Arek
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 93 Skąd: Gdynia/Floro
|
Wysłany: 2012-01-19, 20:32 [D3 06 3.2FSI
] Tylne fotele
|
|
|
witam ,moze ktos mi podpowie
mam zamiar wymienic tylna kanape na fotele el. regulowane ,jak wyglada sprawa z zamontowaniem beda jakies problemy czy to kwestia przykrecenia ich do auta bo zastanawia mnie opcja regulacji na jakiej zasadzie to dziala ,obecnie kanapa jest tylko wcisnieta azeby fotel sie regulowal potrzeba jakiegos stelarza moze mi to ktos wyjasnic
takie mam
a na takie chce zmienic tylko ze amaretto
|
_________________ Moj Retrofit
Tylna klapa el. ,Dociagi ,Tylne drzwi rolety el. ,Hak holowniczy ,Webasto T90 ,TPMS ,Kierownica F1 (lopatki) ,Brama garazowa ,Kamera Cofania ,TV ,AMI ,Asystent Pasa ,Lodowka ,Zderzak S8 po lifcie ,Asystent Toru Jazdy, zmiana BOSE na BANG&OLUFSEN
ROBIE
RSE DVD
PLAN
szukam podpowiedzi , co jeszcze moge zrobic ? |
|
|
|
|
|
|
|
Grzechu
Użytkownik
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.2
Imię: Gregor
Pomógł: 2 razy Dołączył: 09 Sty 2012 Posty: 39 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 2012-01-19, 23:06
|
|
|
Ja mam takie u siebie.
Konstrukcja fotela jest bardzo podobna do przedniego. Ma on własną ramę pod siedziskiem które się przykręca na 4 śruby. 2 do podłogi i 2 do grodzi.
Oparcie natomiast suwa się po takiej specjalnej szynie która jest zamocowana do grodzi.
Trochę jest zabawy z wyjęciem/włożeniem fotela
Nie wiem tylko czy pod kanapą masz pełną wiązkę do sterowania |
|
|
|
|
|
|
|
arektoporski
Moje A8
|
Wysłany: 2012-01-20, 06:20
|
|
|
tez sie zastanawialem nad kablami ,ale biorac pod uwage ze elektryka idzie po can i jest CP ASO czyli blokada sterownika mysle ze nic nie bedzie brakowalo ewentualnie podokladam nowe kable z kostkami ,dziekuje za podpowiedz
pozdrawiam |
Tylna klapa el. ,Dociagi ,Tylne drzwi rolety el. ,Hak holowniczy ,Webasto T90 ,TPMS ,Kierownica F1 (lopatki) ,Brama garazowa ,Kamera Cofania ,TV ,AMI ,Asystent Pasa ,Lodowka ,Zderzak S8 po lifcie ,Asystent Toru Jazdy, zmiana BOSE na BANG&OLUFSEN
ROBIE
RSE DVD
PLAN
|
|
|
|
Grzechu
Użytkownik
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.2
Imię: Gregor
Pomógł: 2 razy Dołączył: 09 Sty 2012 Posty: 39 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 2012-01-20, 13:59
|
|
|
U mnie pod każdym fotelem jest 5 kostek. Trzy duże i dwie małe.
Zresztą mieszkamy chyba niedaleko więc jakbyś chciał zerknąć to zapraszam |
|
|
|
|
|
|
|
arektoporski
Moje A8
|
Wysłany: 2012-01-20, 17:34
|
|
|
dziekuje za zaproszenie ale chyba nie tak blisko m,meldunek mam w gdyni ale na stale pracuje i mieszkam w Norwegii tak czy inaczej dzieki za zaproszenie ,wracajac do tematu zerkne dzisiaj ile ja mam kostek i dam znac |
ROBIE
RSE DVD
PLAN
|
|
|
|
JIMM [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-01-21, 22:22
|
|
|
Grzechu napisał/a: | Nie wiem tylko czy pod kanapą masz pełną wiązkę do sterowania |
Na pewno jej nie ma :-( do każdego dodatkowego wyposażenia trzeba ciągnąć kable , kodować itd :-/
[ Dodano: 2012-01-21, 22:23 ]
arektoporski napisał/a: | mysle ze nic nie bedzie brakowalo |
będzie brakowało........potrzebne ci będą schematy i umiejętność i znajomość kodowania
[ Dodano: 2012-01-21, 22:26 ]
arektoporski napisał/a: | wracajac do tematu zerkne dzisiaj ile ja mam kostek i dam znac |
sądząc po twoich fotelach to masz na pewno jedna z podłączeniem Airbag plus jedna do sterowania wyposażeniem siedziska :-/ |
|
|
|
|
|
|
|
arektoporski
Moje A8
|
Wysłany: 2012-01-23, 06:21
|
|
|
ZANJAC zgadza sie kostek brak :-/ co do schematow to mam /elsa/ umiejetnosci tez sa z kodowaniem powinienem sobie poradzic ,mam jeszcze jedno pytanie jak kupie fotele z wentylacja ale bez masazy to czy do masazy bedzie wystarczylo dokupic przycisk i zakodowac od nowa sterownik czy takiej opcji wogule nie ma bo np. jest tam jeszcze jeden silnik itp. pytam bo ciezko znalesc tylne fotele na fullu ;-) |
ROBIE
RSE DVD
PLAN
|
|
|
|
JIMM [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-03-31, 20:12
|
|
|
sam przycisk nic nie da bo to oddzielny mechanizm i silnik. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|