Witam piszę bo nigdzie nie znalazłem info na temat kosztów wymiany rozrządu wraz z pompą wody w D3 4.2tdi oraz 4.2 benz zastanawiam się z którym motorem zakupić d3:)
Jedna osoba co pracowała w aso powiedziała mi że do 4.2 tdi to 4tysie za robotę i drugie 4 za części - czy to prawda ???-nie koniecznie chcę to robić w ASO
Co ile tys/km powinno się wymieniać rozrząd ???, za każdym razem z pompą wody?
w łodzi lub okolicy gdzie najlepiej??? kogo polecacie
Pozdrawiam i czekam na odp dzięki
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Pablo
Jeżdzę: Q8 Pomógł: 7 razy Wiek: 45 Dołączył: 31 Sie 2009 Posty: 706 Skąd: Śląski
Wysłany: 2012-01-13, 10:48
w 4.2 TDI rozrzad jest bardzo dobrze dopracowany.
Nie ma sensu wymieniać do 400 tyś km
Napinacze pozbawione wad
JIMM [Usunięty]
Wysłany: 2012-01-16, 15:23
marcin.j napisał/a:
na temat kosztów wymiany rozrządu wraz z pompą wody w D3 4.2tdi oraz 4.2 benz zastanawiam się z którym motorem zakupić d3:)
Jeśli kryterium zakupu A8 u ciebie jest rozrząd to współczuję ...................ale ...kup sobie 4.2 benzynkę i wymienisz też ,sobie kompletny rozrząd wraz z pompą wody za 1500zł :mrgreen:
kurcze - własnie do mnie dotarło ze niedługo i mnie to czeka... w ASO był wymieniany przy 120000 więc rozumiem ze przy 240000 czeka mnie to samo? 4,2 PB/LPG.....
koledzy w ASO powiedzieli ze ok 6000zł (chyba troszkę dużo) jak kolega Zanjac pisze ze 1500 (no chyba ze to żart ;(
i pytanie - jeśli już nadejdzie ta chwila robic to w Piekarach Śląskich u zachwalanego mechanika?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum