Wysłany: 2015-01-11, 17:20 [D3 ALL
] Problem z centralnym zamkiem
Witam, mam problem polegający na tym, że zawsze przy zamykaniu auta czy z pilota czy używając przycisku na klamce towarzyszył temu dźwięk i oświecenie się kierunkowskazów.
Dzisiaj sprawdzałem bezpieczniki te od strony pasażera w desce rozdzielczej. Od tego momentu gdy zamykam samochód nic nie słychać ani nic nie świeci i kolejna rzecz, muszę otwierać z pilota bo złapanie za klamkę nic nie daje. Czy jest możliwość że auto 'zapomniało' klucz i trzeba go będzie na nowo programować? Proszę o pomoc i przepraszam jeżeli już jest taki temat ale szukałem i nic nie znalazłem.
Pozdrawiam ;-)
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: Tiptronik
Zasilanie: ON
Imię: Zibi
Jeżdzę: A8 D3 Quattro 3.0 TDI Sport Pomógł: 2 razy Wiek: 51 Dołączył: 04 Wrz 2012 Posty: 267 Skąd: Bognor Regis UK
Wysłany: 2015-01-11, 17:23
Sprawdz czy aby na pewno wsadziłes wszystkie bezpieczniki na swoje miejsce
Właśnie zauważyłem kolejną dziwną rzecz. Jak zamknę auto to wszystkich drzwi z wyjątkiem drzwi pasażera nie da się otworzyć. Kiedy otworzę tamte drzwi to włącza się alarm. Na FIS'ie pokazuje że drzwi od pasażera są otwarte ale po ich otwarciu nie świecą się lampki które w nich są :-/
Edit:
Bezpieczniki są na swoim miejscu a drzwi da się już otwierać bez kluczyka jednak nadal jest problem z drzwiami pasażera.
Sprawdziłem nawet w MMI opcję Central Locking i jest włączona dla wszystkich drzwi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum