|
Autor |
Wiadomość |
Rafał Ck
Użytkownik
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: Tiptronick
Zasilanie: ON
Imię: Rafał
Jeżdzę: A 8 D3
|
Wysłany: 2015-03-29, 12:03 [D3 04 3.0TDI
] Wymiana głośników
|
|
|
Witam. Posiadam A8 D3 3.0 tdi z 2004r. Autko posiadam ponad pol roku akurat trafiło się bez Bosa :-( w ostatnim czasie zauważyłem nie czysty dźwięk z przednich głośników ( nisko tonowych chyba:-) tzw się posypaly.... no i doszło też po pewnym czasie strzelanie z tylnego głośnika w półce za zagłówkami No i przymierzam się do wymiany tych głośników. Mam pytanie jest możliwość żebym wymienił je na mocniejsze tzw Bosa ? Pasują wtyczki itp czy się różnią? Trzeba coś przerabiać w połączeniach? |
|
|
|
|
|
|
|
lukasz88
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: ŁUKASZ
Jeżdzę: D3
Pomógł: 7 razy Wiek: 36 Dołączył: 26 Wrz 2014 Posty: 236 Skąd: michałowo
|
Wysłany: 2015-08-27, 08:13
|
|
|
Witam kolegę. I co wymieniałeś te głośniki?? Czy aby napewno to była wina głośników a nie wzmacniacza może, ja mam ten sam problem ale dodatkowo jeszcze rozładowuje mi aku coś z audio a jak u Ciebie?? |
_________________ łukasz88 |
|
|
|
|
|
|
|
tomciup
Użytkownik
Rocznik: 2010
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Tomek
Jeżdzę: A8 D3 Lift
|
Wysłany: 2015-10-13, 20:03
|
|
|
U mnie ten sam problem auto posiadam od 2 tygodni ale od samego początku zauważyłem brak wysokich tonów z przodu i lekkie pierdzenie na basowym na półce. Problem w tym żeby założyć Bose trzeba wymienić wzmacniacz. Teraz poszukuje zestawu z Bose z MMI 3G bo wzmacniacz 2G jest inny jak z 3G. Głośniki chyba bez znaczenia. |
_________________ Quattro ponad wszystko!!! |
|
|
|
|
ORFIX
Użytkownik
Rocznik: 2007
Silnik cm3: 5200
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB
Imię: Łukasz
Jeżdzę: S8 d3
|
Wysłany: 2015-10-14, 13:23
|
|
|
Witam, w kwestii wymiany i doposażenia to czy jest tu jakiś fachowy gość co by dołożył mi "blututa" wejście aux na jecka etc? |
_________________ Kto pyta nie bładzi... |
|
|
|
|
|
|
|
Kamil1986
Użytkownik
Rocznik: 2006
Skrzynia: Multitronic
Imię: Kamil
Jeżdzę: A8 d3
Wiek: 38 Dołączył: 21 Lis 2015 Posty: 1 Skąd: North wales
|
Wysłany: 2015-11-21, 16:07
|
|
|
Witam.Posiadam audi a8 d3 2006r i mam podobny problem.Mianowicie przestala mi grac lewa stnona auta lecz nie do konca (gra tylko jeden glosnik w tylnych drzwiach).Od czasu do czasu pierdzi subwofer (przy sluchaniu cicho muzyki).wzmacniacz jest Beckera lecz podlonczylem drugi i jest dalej to samo, sprawdzilem bezpieczniki i problem dalej nie znika.macie jakoes sugestie za wszelkie bede bardzo wdzieczny. |
|
|
|
|
slonick
Użytkownik
Rocznik: 2014
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Jacek
Jeżdzę: A8 D4
|
Wysłany: 2015-12-23, 19:07
|
|
|
Wymiana nie jest chyba taka prosta. Zerknij do tematu z tej kategorii o roznicach miedzy bose a standardowym audio. Tam pisza o tym wiecej. |
|
|
|
|
|
|
|
LolekA8
Użytkownik
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronik
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Kamil
Jeżdzę: A8 D3 BFM
|
Wysłany: 2016-01-17, 22:54
|
|
|
Witam
Przeszukałem posty i nic nie znalazłem. Może pomożecie. Miałem uwalony wzmacniacz(standard Audi) i przy tej okazji założyłem już Bose. Wiem, że jest różnica w ilości głośników między standardowym a Bose i pewnie (co już dowiedziałem się od forumowiczów) to jest powód grania z małą ilością basów. Jest plan wymienić głośniki standardowe na Bose i tu moje pytania:
1. Czy z racji różnicy ilości głośników są miejsca montażowe tam gdzie one powinny być ?
2. Czy Bose będą pasowały w miejsca standardowych ?
3. Czy ma ktoś rozpiskę wtyczki głośnikowej od wzmacniacza ?
Rozumiem, że muszę po prostu wmontować wiązki przewodów do każdego z nowych głośników do wzmacniacza w bagażniku po lewej stronie. |
_________________ Kamil |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|