|
Autor |
Wiadomość |
mmmat
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 3.7
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Mateusz
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 02 Cze 2015 Posty: 111 Skąd: Lubań
|
Wysłany: 2015-06-25, 17:07 [D3 ALL ] Linka maski
|
|
|
witam, wczoraj miałem nie miłą sytuację i spadła mi linka z prawego zamka podczas prób otwarcia maski zerwałem jeszcze tą przy rączce dodatkowo z nerwów po zdjęciu nadkola wyszarpałem linkę tą pojedyncza co idzie od kabiny do tych dwóch a zapomniałem spojrzeć którędy ona szła podpowie ktoś którędy jnową poprowadzić prawidłowo? |
|
|
|
|
|
|
|
ernesto
Moje A8
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
|
|
|
|
|
|
|
|
mmmat
Moje A8
|
Wysłany: 2015-06-25, 23:03
|
|
|
czyli stąd wchodzi pod błotnik
dalej idzie pod błotnikiem i wchodzi do kabiny tym otworem za mechanizmem wycieraczek?czy innym? w którym miejscu wychodzi spod błotnika do tego otworu do kabiny bo nie mogę znaleźć
a wie ktoś gdzie do kupie spinkę nr 20 na schemacie?? linki mi ściągają z ASO ale tej spinki nie ma a jedna się połamała:( |
|
|
|
|
Dworek
Moje A8
Rocznik: 1992
Silnik cm3: 2.0
Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB
Imię: Łukasz
Jeżdzę: 100 C4
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 178 Skąd: WWA
|
Wysłany: 2015-06-26, 17:25
|
|
|
Idzie błotnikiem jak widać na zdjęciu, potem przechodzi pod uszczelką dalej ma taką swoją plastikową prowadnicę, dalej do kabiny wchodzi przez dziurkę, w której jest mała gumowa harmonijka.
Żeby zamontować linkę w rączce w zasadzie nie musisz nic demontować, ja myślałem że trzeba i wywaliłem panel nad kolanami i bezpieczniki, po czym nawet rączkę odkręciłem, ale myślałem, że trzeba wcisnąć czarny kołnierz w miejsce, w które nie ma szans go wcisnąć. A w te otworki, w które należy go wsadzić, wchodzi bez problemu, potem czarny kołnierz blokuje się na tym ostatnim zgrubieniu przed miejscem, w które wkłada się kulkę. |
|
|
|
|
|
|
|
mmmat
Moje A8
|
Wysłany: 2015-06-27, 09:28
|
|
|
Dziękuję :)teraz czekam na linke bo dopiero we wtorek dojdzie ja i tak musze wszystko rozkręcić bo skrecilem wszystko tak tylko aby sie trzymalo narazie bo po 10 godzinach walki z maska mialem dosc ale i tak szczęście bo otworzyla sie całkowicie bez inwazyjne i po ta spinke sprobuje pojechac do niemieckiego aso moze maja |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|