|
Autor |
Wiadomość |
hostastow
Użytkownik
Rocznik: 2006
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: 7G TRONIC
Zasilanie: ON
Imię: Maciek
Jeżdzę: CLS
|
Wysłany: 2012-07-30, 09:32 [D3 06
] Long - wymiana kompletnego wnetrza
|
|
|
Witam, chciałym sie dowiedziec jak wyglada sprawa z przełożeniem kompletnego środka. Posiadam obecnie podstawowe skóry, podstawowe nagłośnienie a zamarzył mi sie środek exclusive link: http://allegro.pl/idealne...2471311654.html
moje obawy:
1) Jak zamontowac te szyny z dwóch foteli tylnych w miejscu kanapy - da sie?
2) Jaki koszt wiązki kabli do zestawu bang & olufsen - i kto to podłaczy?
3) Czy znacie kogoś kto ma takie zagłowki, ponieważ brak ich w zestawie?
4) Czy są jeszcze jakieś inne przeszkody? |
|
|
|
|
|
|
|
bunga bunga
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 3200
Skrzynia: Tip
Imię: Marcinkus
Jeżdzę: W221, 997
|
Wysłany: 2012-07-30, 09:49
|
|
|
Fajny zestaw, wart grzechu. Są tu osoby które robiły zmianę środka w D3. Ale nie na taką skalę. Musi to być ktoś kto ma doświadczenie w elektronice A8 D3 i duuużo czasu. I adaptacja foteli tylko przez ASO. Jak źródło nabycia niejasne to masz problem ze stróżami prawa. Czy twój model jest w Langu?
8-) |
_________________ Forum Audi A6 |
|
|
|
|
|
|
|
hostastow
Użytkownik
|
Wysłany: 2012-07-30, 11:21
|
|
|
Tak, mam wersje long. Czyli chodzi o to, ze kodowanie odbywa sie przez serwis? Bardzo mi sie podoba ten zestaw, jesli jednak on kosztuje 5k a w przedkładke miałbym wylozyc nastepne 5 to chyba 10 bardziej sie oplaca dolozyc do innego egzemplarza z takim wyposazeniem. |
|
|
|
|
sebos17
Moje A8
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4.8
Skrzynia: 6HP
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Sebastian
Jeżdzę: X5 E53 4.8is
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Sty 2010 Posty: 623 Skąd: Bielsk Podlaski
|
Wysłany: 2012-07-30, 12:17
|
|
|
hostastow, z przekładkami w takich samochodach to jest tak, że cena jest zależna od precyzji wykonania. Nikt nie zrobi tego porządnie za parę zł. Jeżeli dana osoba nigdy nie rozbierała wnętrza w D3 i będzie uczyć się na Twoim aucie to może się okazać, że później różne plastyki mogą skrzypieć albo wypadać...
Uważam, że do przekładki wnętrza nie można podchodzić tak jak to jakiejś naprawy mechanicznej, tutaj trzeba precyzji, spokoju oraz czystych rąk. Widziałem ładne wnętrza po przekładce " u mechanika" jednak po kliku chwilach we wnętrzu urok uchodził z każdym kilometrem...
Kolejna kwestia - nie wiesz jak to wnętrze zostało zdemontowane, co zostało uszkodzone i czego nie widać na pierwszy rzut oka a później może uprzykrzać jazdę.
Najlepiej, jak by przekładką zajęła się jedna osoba która jednocześnie wymontowuje z auta X wnętrze i następnie montuje do swojego samochodu.
Trzeba również być przygotowanym na ewentualne zakupy w ASO różnych spinek i kołeczków które mogą nie wytrzymać ponownego montażu - a trakcie eksploatacji znowu piszczenie i ocieranie...
Jest to oczywiście do zrobienia, jednak trzeba zrobić to mądrze i solidnie - inaczej efekt może być odwrotny do zamierzonego. |
|
|
|
|
|
hostastow
Użytkownik
|
Wysłany: 2012-07-30, 20:08
|
|
|
Macie może jakiegos fachowca godnego polecenia? |
|
|
|
|
greg26
Moje A8
Rocznik: 1993
Silnik cm3: 2.8
Skrzynia: manual
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Martin
Jeżdzę: VW
Pomógł: 9 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Lut 2010 Posty: 385 Skąd: GA
|
Wysłany: 2012-07-30, 21:33
|
|
|
Napisz do kolegi JIMM.On przekładał całe wnętrze w swoim D3.Może Ci coś podpowie w temacie. :-) |
|
|
|
|
|
|
|
martinezzg
Moje A8
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB
Imię: Marcin
Jeżdzę: A8 D3
Wiek: 48 Dołączył: 06 Cze 2011 Posty: 366 Skąd: Czeladź/Śląsk
|
Wysłany: 2012-07-30, 22:02
|
|
|
samo dokładne zrobienie BO zeby to grało też wiąże się z mnóstwem roboty - jest tego naprawde tyle ze głowa boli, ja chciałem samo nagłośnienie z BOSE na BO przekładać ale kolega Pablo wytłumaczył czy się to je.....zrezygnowałem...
nie zebym Cę chciał wystraszyc itp...ale wolałbym chyba sztukę kupić z srodkiem jaki się chce... |
_________________ A8>eSka
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|