|
Autor |
Wiadomość |
dober audi a8
Użytkownik
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: dsg
Zasilanie: PB
Imię: adam
Jeżdzę: A8
|
Wysłany: 2009-10-26, 23:12 [D3 ALL
] problem z akumulatorem
|
|
|
witm kolegow. mam pyt.audi a8 4.2 d3 czy po zamknieciu drzwi z kluczyka na desce rozdzielczej maja sie palic caly czas wskazniki zegarow czyli te czerwone wskazowki?bo kupiony jest nowy aku jakies 7 mies.ma i dzis cos slabo odpalil a na wskazniku w komputerze pokazuje mniej niz 50% cos chyba mi ciagnie prad prosze o pomoc?? |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2009-10-30, 19:51
|
|
|
Jeżeli podejrzewasz, że coś Ci ciągnie prąd to trzeba to skontrolować...
Czyli przy wyłączonych wszystkich odbiornikach prądu (światła, radio, oświetlenie wnętrza, inne) trzeba zmierzyć jaki prąd jest pobierany z akumulatora...
a mierzy się to bezpośrednio na akumulatorze. |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
pebo
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: BFM
Skrzynia: GQF
Imię: Krzysztof
Jeżdzę: A8L D3/A3 8L
Pomógł: 35 razy Wiek: 49 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1442 Skąd: B.Podl.
|
Wysłany: 2009-10-31, 22:38 Re: problem z aku.
|
|
|
dober audi a8 napisał/a: | witm kolegow. mam pyt.audi a8 4.2 d3 czy po zamknieciu drzwi z kluczyka na desce rozdzielczej maja sie palic caly czas wskazniki zegarow czyli te czerwone wskazowki?bo kupiony jest nowy aku jakies 7 mies.ma i dzis cos slabo odpalil a na wskazniku w komputerze pokazuje mniej niz 50% cos chyba mi ciagnie prad prosze o pomoc?? |
Po zamknięciu drzwi mają być podświetlone wyświetlacze na tarczach zegarów (przebieg dzienny/całkowity oraz data i godzina) oraz podświetlenie koło drążka zmiany biegów i diody pod lusterkiem wstecznm (oświetlenie wnętrza). Następnie po pewnym czasie gasną wyświetlacze, później diody pod lusterkiem a na końcu przy drążku zmiany biegów. Wskazówki są podświetlane tylko gdy masz włączony zapłon lub światła. Sprawdź VAGiem wyświetlacz. |
_________________ Bądź dobry jak chleb. |
|
|
|
|
dober audi a8
Użytkownik
|
Wysłany: 2009-11-02, 23:09
|
|
|
no wlasnie bylem w serwisie i co ciekawe powiedzieli ze jest wszystko oki ale dla czego dzis mi auto rozladowalo aku.nikt nie wie??gdy ponownie sie tak zrobi mam przyjechac jeszcze raz?wiec sam juz nie wiem? |
|
|
|
|
|
|
|
pebo
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: BFM
Skrzynia: GQF
Imię: Krzysztof
Jeżdzę: A8L D3/A3 8L
Pomógł: 35 razy Wiek: 49 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1442 Skąd: B.Podl.
|
Wysłany: 2009-11-02, 23:20
|
|
|
A może po prostu już nie trzyma prądu. A8 D3 są bardzo prądożerne, dlatego ja szukałem między innymi wersji z solardachem. Ile Twój akumulator ma lat? Może po prostu wyciągnij go i sprawdź, a i pomierz podstawowe napięcia na akumulatorze. Jak z powrotem podłączysz aku to najpierw obróć kluczyk jeden raz w lewo (odwrotnie jak załączasz zapłon). Ze znalezieniem odbiornika, który Ci kradnie prąd może być trudno, ale to już w kolejnym etapie. Pozdro. |
_________________ Bądź dobry jak chleb. |
|
|
|
|
dober audi a8
Użytkownik
|
Wysłany: 2009-11-03, 20:53
|
|
|
aku.ma 6mies.kiedy bylem w serwisie wszytko pomierzyli i jest oki.le co zauwazylem teraz zgasly te wskazowki i zapalaja sie tylko w tedy kiedy odpalam silnik a nie caly czass zobacze teraz co sie bedzie dzialo:) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|