Panowie caly przód opada kilka centymetrów po dłuższym postoju. Wymieniony lewy przedni miech, który był nieszczelny (auto bardzo szybko opadało na lewy przód), ale od wymiany sporadycznie co jakiś czas wyskakiwał błąd czujnika ciśnienia w systemie G291 - niezrozumiały sygnał oraz błąd wykrytej nieszczelności w systemie. Teraz problem się nasila. Oczywiście problemowi towarzyszy żółta kontrolka na desce. Wiem, że owy czujnik G291 znajduje się w listwie zaworów czyli tzw. rozdzielaczu w tylnej części lewego nadkola. Szukałem w rozdzielaczu nieszczelności lejąc po nim wodą z płynem i nic. Gdyby to był prawy miech przód auta opadał by raczej na prawą stronę. Rozdzielacz do wymiany ? kompresor daje max 9,11 bar. Wydaje mi się, że opadanie nie ma związku z kompresorem, bo za to odpowiadają zaworki i rozdzielacz. Czy się myle ?
Z góry dziękuje za pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum