Ogłoszenie 

części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
[D3 preFL ALL ] Zamontowanie mat grzewczych przednich fote  
Autor Wiadomość
dawid15 
Użytkownik

Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Dawid
Jeżdzę: A8 D3
Wysłany: 2015-11-13, 20:16   [D3 preFL ALL ] Zamontowanie mat grzewczych przednich fote

Witam, jak wygląda temat zamontowanie mat grzewczych bez wymiany foteli? Na allegro są dostepne maty w bardzo przystępnych cenach i zaciekawił mnie ten tematu tym bardziej że idzie zima :)

Na szybko nasuwaja mi się 3 pytania odnosnie montażu:
1. Czy do zamontowania maty moge zostawić swoją obecną tapicerkę siedziska? (mam swoją bardzo zadbaną i nie chciałbym zakładać jakiejś szczochranej nie daj boże po jakimś palaczu)
2. Czy kostki pod siedzeniem mają miejsce na wpięcie tej z maty czy będe musiał zmieniać wiązki?
3. Czy będę musiał zmieniać cały panel od klimatyzacji czy tylko powiedzmy dokładam jakieś przyciski? (to też mam w stanie idealnym i w miare mozliwosci chciałbym go zachować)
:)

orkaskawina 
Moje A8

Rocznik: 2008
Silnik cm3: 6.0
Skrzynia: Tiptronic F1
Zasilanie: PB
Imię: Krzysztof
Jeżdzę: A8 D3 W12 A6 C5 2.5 TDI
Wysłany: 2015-11-13, 20:51   

Ja co prawda dokładałem na tył ale panel inny,nowe kostki,maty wrzuciłem po swoją tapicerkę "oddałem do zaprzyjaźnionego zakładu "nie widać wogóle ingerencji i na koniec kodowanie.Czyli przód będzie podobnie.

dawid15 
Użytkownik

Wysłany: 2015-11-13, 21:43   

Ok, czyli wyjasniła sie kwestia tapicerki i panelu, ale co do kostek to czy faktycznie z przodu też trzeba nowe? Rozbierałem cały tył żeby przyciemnic szybę i nie widziałem nigdzie żadnych kostek (prócz tych od stopu i rolety) więc być może dlatego u Ciebie trzeba było zakładać nowe, ale jak jest z przodem bo wiadomo że tam jest tego dosyc sporo pod fotelem? :)

orkaskawina 
Moje A8

Rocznik: 2008
Silnik cm3: 6.0
Skrzynia: Tiptronic F1
Imię: Krzysztof
Jeżdzę: A8 D3 W12 A6 C5 2.5 TDI
Wysłany: 2015-11-13, 22:15   

Niestety audi nic nie dało w gratisie <blee> wszystko trzeba dokładać <amasz>

dawid15 
Użytkownik

Wysłany: 2015-11-13, 22:45   

Kurde widzę, że to sie robi bardziej skomplikowane niż mi sie wydawało na początku <hmm>
Miałem nadzieję, że podpinam mate w kostki, zmieniam panel, drobna korekta komputera i śmiga. (tak a nawet prościej było w BMW jak kiedyś zmieniałem kierownice na multifunkcje <brawo> )
Może ktoś z Was zakładał to już konkretnie na przednich fotelach, jak to wygląda z waszego doświadczenia?
A dodam, że mam fotele chyba te "komfortowe" z pełną elk. regulacją ustawienia fotela.

rav85 
Moje A8

Rocznik: 2003
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Marek
Jeżdzę: Huracan Perf&Maclaren600LT
Wysłany: 2015-11-14, 10:19   

cześć ja przekładałem cale fotele ze zwykłych wołga grzanych na te komfortowe , musiałem przerobić kostkę bo były inne, do tej pory nie mogę poradzić sobie z grzaniem foteli , podłączone na krotko grzeja ,

podłączone do auta już nie , błędu żadnego nie ma, ochrony komponentu tez nie pokazuje ,

odnośnie twojego pytania , z ciekawości rozbebeszyłem stare fotele i żeby taka mate dołożyć to jest roboty sporo a później poskładać te wszystkie kola zębate i inne elementy to naprawdę trzeba mieć tęgi umysł, z tylu nie ma problemu w kanapie ale przód jest wyższa szkolą jazdy , może tapicer który na co dzień to robię nie będzie miał problemu ale ja się złapałem za głowę jak je rozkręcałem i wybebeszałem.

odnośnie zmiany panelu klimatronika przód, zapewne będziesz miał ochronę komponentu wiec nie będzie dziadział, wizyta w ASO coś ok 250zl za zdjęcie jeżeli nie kradziony w innym wypadku konfiskata auta/części do wyjaśnienia, z tego co wiem poza aso tez sa spece co to robią i jest trochę taniej

instalacja kostek od grzania tył kanapy idzie do instalacji pod siedziskiem a z stamtąd do panelu klimatronika tył, bądź do pokręteł grzania jeżeli jest wersja bez klimatronika z wyświetlaczem

dawid15 
Użytkownik

Wysłany: 2015-11-14, 13:12   

Dziękuje za odpowiedzi :) ja osobiscie odpuszczam ten temat, niestety ale czytając wasze doświadczenia trochę mnie to wszystko przerasta <papa2>

Odpowiedz do tematu