|
Autor |
Wiadomość |
quattross
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 3,7
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
|
Wysłany: 2018-02-09, 12:08 [D3 preFL ALL
] Moduł gps
|
|
|
Znalazłem w aucie moduł gps metasat gpa 1100 czy ktoś może zakłada takie rzeczy lub zna się na tym ? Jak to uruchomić żebym miał podgląd na auto np w komputerze lub telefonie ? Oraz jak to odblokować bo zablokowałem chyba sobie tym zapłon w aucie |
_________________ A6 c5 2,4 v6 > > >
Allroad c5 2,7 tt>>
A8 |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2018-02-09, 22:43 Re: Moduł gps
|
|
|
quattross napisał/a: | Znalazłem w aucie moduł gps metasat gpa 1100 czy ktoś może zakłada takie rzeczy lub zna się na tym ? Jak to uruchomić żebym miał podgląd na auto np w komputerze lub telefonie ? |
Tak po prostu chcesz to odpalić?... - Szczerze wątpię w powodzenie
quattross napisał/a: | Oraz jak to odblokować bo zablokowałem chyba sobie tym zapłon w aucie |
Odpiąć od zasilania ten moduł. Wyjąć z niego baterię na kilka/kilkanaście minut.
W ten sposób się zresetuje i prawdopodobnie również odblokuje.
Ratowałem kiedyś po nocy jakieś R8 które "umarło" otwarte w jakimś ciemnym podwórku w niezbyt ciekawej okolicy Warszawy.
Po dłuższym poszukiwaniu znalazłem ukryty GPS o którym nikt nie wiedział, nawet właściciel.
Niezły bubel bo auto było naprawdę "martwe" i zero komunikacji z elektroniką |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
|
|
|
quattross
Moje A8
Silnik cm3: 3,7
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
|
Wysłany: 2018-02-10, 00:48
|
|
|
No to podobnie 😂 kupiłem auto poprzedni właściciel również nie miał pojęcia o tym ustrojstwie. Auto uziemione do tego stopnia ze działał tylko centralny zamek o awaryjne na ta chwile wywaliłem odcinanie zapłonu przez moduł
GPS , spróbuje uruchomić ten moduł tylko jako funkcje ewentualnego śledzenia 😏 |
_________________ A6 c5 2,4 v6 > > >
Allroad c5 2,7 tt>>
A8 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|