Witam chcialem spytac o aktualizacje skrzyni biegow. Chodzi mi dokladnie jakie zmiany to wprowadzi. Wiem ze kazda aktualizacja cos zmienia ale chcialbym sie zapytac o konkrety i odczucia. Ja mam jenda obawe poniewaz mam podniesiona moc silnika do 310 KM i 650NM i nie wiem czy ta aktualizacja wplynie na plus. Jak ktos przerabial sprawe poprosze o odczucia. Pozdrawiam
Rocznik: 2011
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Piotr
Jeżdzę: A8 D4 Obecnie 310KM 650NM
Wysłany: 2020-09-22, 18:32
Jacek82 napisał/a:
po aktualizacji skrzyni w sterowniku silnika będzie miał seryjne oprogramowanie
Skrzynia jest na orginalnym oprogramowania,a a mapa wgrana jest w silnik i ona zmienia prawdopodobnie tylko dawki powietrzno paliwowe wiec skrzynia nie zostala ruszona. Zostalem zapytany przez ASO czy moga rowniez wgrac nowy steronik silnika ktory jest w cenie, oczywiscie powiedzialem ze tylko skrzynia i sie zgodzili tylko na skrzynie biegow. Tak naprawde szukalem kogos kto zrobi mi remap skrzyni biegow ale zazwyczaj pisza ze tylko DSG robia i ze mojej skrzyni nie ruszala,a jak juz ktos sie znajdzie to maja takie ceny ze glowa boli wiec zostalem przy orginalnym programie co i tak daje fajne osiagi jak na Longa bo przyspiesza do 100 w okolo 5 sekund
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum