Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

Brak opcji w liczniku

Miodzior
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Brak opcji w liczniku

Post autor: Miodzior » 29 sie 2017, 23:29

witam
szukałem namietnie i nie znalazłem nić obrazującego mój przypadek, otóż od niedawna mam 8semke i wydaje mi sie że na tym wyswietlaczu na liczniku można zmieniac rożne wskaznia dotyczące spalania chwilowego, średniego, zasięgu itp, otóż u mnie jest tylko spalanie chwilowe i niczego innego nie moge dojrzec, w MMI mam do wyboru opcje komputera i tam wszystkie opcje dot jazdy (spalanie, zasięg) sa powłączane a na liczniku nic ktoś wie jak zabrac sie do tematu?
pozdr
Miodzior

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 29 sie 2017, 23:40

<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Popraw proszę tytuł tego wątku

Dobrze rozumiem ze jesli wejdziesz w menu sterownika licznika (ten prostokatny w tunelu srodkowym przy uchwycie na kubek/butelke) i opcje komputera to masz tam do wyboru takie funkcje jak srednie spalanie, chwilowe spalanie, czas przejazdu, zasieg itp i przy wszystkich masz tzw. "ptaszek" ze jest wlaczone?

Liczniki rozna sie od siebie funkcjami, ktore niekiedy mozna aktywowac przez np. VCDS...
to nie jest zwykły napęd...to

Miodzior
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Miodzior » 30 sie 2017, 07:52

tak dokladnie jak mówisz na paneul centralnym w menu pozaznaczane komputer 1 i 2 i wszsystkie możliwe opcje do wyświetlenia, natomiast w kiczniku tylko chwilowe, jak klikam mode na kierownicy to wchodzi mi menu radio, jak scrolem to zmienia stacje, czyli mam molestowac kogos z vcds, a jest jakis forumowicz ogarniający temat z rejonu łodzi który by pomógł?

[ Dodano: 2017-08-30, 07:52 ]
o teraz dopatrzyłem kolega CINEK jestes z konstatynowa masz dostep do takich komputerów? <bezradny>

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 31 sie 2017, 06:19

No to teraz na manetce wycieraczek przełączasz wyświetlanie FIS. Przyciskami na jej końcu. Jeżeli wszystko w MMI jest zaznaczone to innej opcji nie ma. Z tego co pamiętam kodowania nie mają na to wpływu. Chyba, że błędy w sterowniku jakimś mogą sugerować uszkodzenie.
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Miodzior
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Miodzior » 31 sie 2017, 07:18

no próbowałem na wszystkie sposoby i lipa

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce