[D3 03 4.0TDI ] Keyless go nie widzi kluczyka
[D3 03 4.0TDI ] Keyless go nie widzi kluczyka
witam wszystkich od 2 tygodni jestem posiadaczem audi A8 z 2003 i mam problem z odpalaniem bez kluczyka.. otóż gdy chce odpalić audica na przycisk wyskakuje mi napis no key identyfing i nie chce odpalić.. gaszenie silnika przyciskiem STOP działa.. ale odpalić się nie da.. czy jest jakiś sposób żeby to samemu naprawić czy trzeba jechać do ASO? usuwałem mu wszystkie błędy i dalej to samo...
Ostatnio zmieniony 30 mar 2013, 00:51 przez mazur6662, łącznie zmieniany 2 razy.
Mi też się zdarzały próby odpalania bez kluczyka w kieszeni i nic z kessą mi się nie stało... moim zdaniem to zbieg okoliczności.iciu pisze:kluczyk mam nowy, keyless dzialal, przez przypadek probowalem odpalic auto bez kluczyka w kieszeni i wtedy przestalo dzialac
Niestety kessa jest fajna ale jak działa... a niestety często się zdarza że coś fiksuje... najczęściej przyciski w drzwiach lub właśnie moduł :-?iciu pisze:... w aso zaczeli od czyszczenia zamka w bagazniku... teraz chca wyciagac fotel kierowcy i sprawdzac modul i kable......
A w ASO często lecą schematycznie czyli WAS/VAG + ELSA i cała diagnoza po kolei tak jak jest to opisane... chyba że auto trafisz do starego wygi to ten będzie wiedział co sprawdzić koniecznie a czego na początku robić nie warto :-?
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-