![]() |
![]() |
![]() |
[D3 03 ] moduł parktronika
Coś się koledze z tymi numerami i opisami pomieszało - nie wiem gdzie to tak opisują ale w rzeczywistości jest inaczej.
A oraz B - standard, bez obsługi graficznej i bez kamery
C - standard + obsługa graficzna + obsługa kamery cofania
W D3 zawsze było 8 czujników cofania, 4 na przód i 4 na tył.
A oraz B - standard, bez obsługi graficznej i bez kamery
C - standard + obsługa graficzna + obsługa kamery cofania
W D3 zawsze było 8 czujników cofania, 4 na przód i 4 na tył.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Można mieć pecha i nie mieć w ogóle czujnikówW D3 zawsze było 8 czujników cofania, 4 na przód i 4 na tył.

http://otomoto.pl/audi-a8-4-2-serwisowa ... 07494.html
ale ten akurat ma , co prawda tylko dwahellracer pisze:Można mieć pecha i nie mieć w ogóle czujnikówW D3 zawsze było 8 czujników cofania, 4 na przód i 4 na tył.
http://otomoto.pl/audi-a8-4-2-serwisowa ... 07494.html

Live Fast Die Hard - Bad Boys for LIVE
-
- Forum Audi A8
Nie ma CP.W-a-l-d-e-k pisze:Witam. Odgrzeje kotletaMam pytanie czy w module PDC jest Component Protection? I czy po wymianie na moduł z takim samym nr. trzeba coś kodować.
Trzeba kodować.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Kolego zmień na ten z literką C i będziesz spać spokojnie ,tym bardziej źe to niedrogi mod.paweldzwo pisze:Witam,
Podjąłby się ktoś wgrania nowego softu do modułu parktronica z literką A tak aby przygotować go pod graficzny parktronic i nie trzeba było kupować drugiego z literką C. Podobno jest taka możliwość tylko ja niestety nie posiadam odpowiedniego sprzętu
poczekaj trochę, bo właśnie po wypłacie kupuje kable itd. i własnie będę testować na swoim podmianę wsadu, jak padnie to podmienię na tego z literą C,paweldzwo pisze:Witam,
Podjąłby się ktoś wgrania nowego softu do modułu parktronica z literką A tak aby przygotować go pod graficzny parktronic i nie trzeba było kupować drugiego z literką C. Podobno jest taka możliwość tylko ja niestety nie posiadam odpowiedniego sprzętu
jak się uda dam znać, czy łazi czy się wiesza itd ....
P.S jeden fakultet informatyka, drugi automatyka robotyka to chyba ogarnę

OK poczekam, namierzyłem już kolesia, chce 200zł aczkolwiek, na razie mam stary soft i nie mam skąd ogarnąć nowszego pewniaka, swoją drogą ja też informatyk po polibudzie w poznaniu ale co z tego jak nie ma się sprzętu to się nie zrobi a do jednego modułu kupować....
Jaki koszt takich kabli które kupujesz?

za VASA musze dać prawie 700PLN, kupuje go bo mam VCDS i sporo kumpli ma samochody z grupy VAG i zawsze im coś robię, z VAS-em będzie łatwiej i szybciej, do tego dokupuje MPPSpaweldzwo pisze:OK poczekam, namierzyłem już kolesia, chce 200zł aczkolwiek, na razie mam stary soft i nie mam skąd ogarnąć nowszego pewniaka, swoją drogą ja też informatyk po polibudzie w poznaniu ale co z tego jak nie ma się sprzętu to się nie zrobi a do jednego modułu kupować....Jaki koszt takich kabli które kupujesz?
co by dpf-y robić out i smycz np wywalić ....ja z autami jako hobby i nie tylko bawię się od 6 roku życia

Witam!
No oczywiscie postronnym obserwatorom czesto wydaje sie ze wiedza co ropbia ale przewaznie robia co wiedza.
Po zmianie modulu(wsadu?) na graficzny czesto pojawia sie problem kalibracji czujnikow.No i to poczatek dramatu.
Stefan.
-a jaka to naprawde roznica?Wiekszosc kolegow patrzy w te laptopy jak w "magiczne oko" i slabe ma pojecie o co w tym chodzi.panton pisze:za 700 ma chińskiego klona
No oczywiscie postronnym obserwatorom czesto wydaje sie ze wiedza co ropbia ale przewaznie robia co wiedza.
Po zmianie modulu(wsadu?) na graficzny czesto pojawia sie problem kalibracji czujnikow.No i to poczatek dramatu.
Stefan.
Laikiem nie jestem z furami bawię się od dziecka a VCDS- używam od lat i wiem co to manual do konkretnego sterownika i umiem czytać od czego dane bloki są itd.....majkaistefan pisze:Witam!
-a jaka to naprawde roznica?Wiekszosc kolegow patrzy w te laptopy jak w "magiczne oko" i slabe ma pojecie o co w tym chodzi.panton pisze:za 700 ma chińskiego klona
Stefan.
tak za 700 to chinol, ale w dzisiejszych czasach wszystko jest tam robione.... ten chinol jest sprawdzony, lata na najnowszym ODISIE- nie łapie blokady jak inne chinole, do tego wykonanie ma porządne, itd... widziałem bebechy a znam się trochę w końcu zajmuje się automatyką przemysłową od 15 lat ....
a problemy są po to by je rozwiązywać nie takie numery sterowniki w szczególności SIEMENSA potrafią wywinąć i trzeba sobie radzić .....