-reklamujesz sie niezle.simon68 pisze:Laikiem nie jestem z furami bawię się od dziecka a VCDS- używam od lat i wiem co to manual do konkretnego sterownika i umiem czytać od czego dane bloki są itd.....

Stefan.
![]() |
![]() |
![]() |
-reklamujesz sie niezle.simon68 pisze:Laikiem nie jestem z furami bawię się od dziecka a VCDS- używam od lat i wiem co to manual do konkretnego sterownika i umiem czytać od czego dane bloki są itd.....
Tematu zmiany wsadu w sterownikach z literami A i B nie ćwiczyłem więc się nie wypowiadam.majkaistefan pisze:Po zmianie modulu(wsadu?) na graficzny czesto pojawia sie problem kalibracji czujnikow.No i to poczatek dramatu.
ale oni to nie jamajkaistefan pisze:Witam!
-reklamujesz sie niezle.simon68 pisze:Laikiem nie jestem z furami bawię się od dziecka a VCDS- używam od lat i wiem co to manual do konkretnego sterownika i umiem czytać od czego dane bloki są itd.....Trudno mi jednak w to uwierzyc poniewaz widzialem juz kilku "swiatowej klasy" specjalistow nie potrafiacych okielzbynac klimatronika.
Stefan.
- z tego cytatu (przeczytaj uwaznie) widze ze masz niesamowity "potencjal".Jak Ty to zrobiles?simon68 pisze:Witam!
simon68 napisał/a:
Laikiem nie jestem z furami bawię się od dziecka a VCDS- używam od lat i wiem co to manual do konkretnego sterownika i umiem czytać od czego dane bloki są itd.....
-reklamujesz sie niezle. Trudno mi jednak w to uwierzyc poniewaz widzialem juz kilku "swiatowej klasy" specjalistow nie potrafiacych okielzbynac klimatronika.
Stefan.
Jak podlaczysz moduł to wejdź w panel MMI i zobacz czy w ustawieniach parktronika wyskoczy opcja GRAFICZNY,jeżeli nie to trzeba zaznaczyć opcję graficznego w zielonym menupaweldzwo pisze:W końcu prawdopodobnie ogarnąłem moduł z literką C za w miarę rozsądne pieniądze i pytanie, czy wystarczy podłączyć nowy moduł i będzie hulał graficzny parktronic czy trzeba coś zakodować,oczywiście najnowszy soft wgrany? Czy moduł można wymieniać na podłączonym akumulatorze czy lepiej go odłączyć na czas wymiany?
Nie trzeba,ewentualnie wykasowac błąd po zmianie modulu,jeżeli niema włączone zielonego memu to VCDS sie przyda.mkbewe pisze:no i kodowanie za pomocą VCDS chybaJak podlaczysz moduł to wejdź w panel MMI i zobacz czy w ustawieniach parktronika wyskoczy opcja GRAFICZNY,jeżeli nie to trzeba zaznaczyć opcję graficznego w zielonym menu
Soft powyżej 3000. AKU nie musisz odłączyć.
Nie trzeba... o ile kodowanie nowego modułu jest właściwe dla danego samochodujordan233 pisze:Nie trzeba,ewentualnie wykasowac błąd po zmianie modulu...mkbewe pisze:no i kodowanie za pomocą VCDS chyba
FOSS pisze:Nie trzeba... o ile kodowanie nowego modułu jest właściwe dla danego samochodujordan233 pisze:Nie trzeba,ewentualnie wykasowac błąd po zmianie modulu...mkbewe pisze:no i kodowanie za pomocą VCDS chyba![]()
Jeżeli kodowanie jest inne to powinno się przekodować.