Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D3 03 ] Problem z poziomowaniem lamp, ABS, ręcznym

Awatar użytkownika
chrisvtr
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 03 ] Problem z poziomowaniem lamp, ABS, ręcznym

Post autor: chrisvtr » 25 mar 2011, 23:52

no i sie stało , po dosc ostrej przejazdzce po miescie (nie wiem czy to jest wogóle powód) zaparkowałem auto i po 10 minutach ponownie uruchomilem a tu na Fisie bład poziomowanie lamp przednich ,pali sie abs i na obrotomierzu wykrzyknik z kółkiem i strzałką ,dodatkowo hamulec ręczny sie swieci tez :-x , r,ecznego nie moge załączyć ,tak jezdzilem po miescie , wyłączałem i włączałem auto kilka razy i nic , ale jak postało godzine to wszystkie usterki zniknęły , niestety po pół godziny znowu to samo i te same lampki sie swieca , wieczorem znowu nic sie nie swieci , co koledzy mi doradzą , wymieniać już auto :-D , taki żarcik heh , ale denerwujący , pytanie czy naprawde jest cos z poziomowaniem ale co od tego ma wspolnego abs i reczny ??

chrisvtr poprawiłem tytuł Twojego wątku - mam nadzieję, że następne które założysz będą nazwane już poprawnie czyli z użyciem odpowiednich tagów i zgodnie z regulaminem: http://www.a8team.pl/topics12/2943.htm

Tzw. [tagów] nie wpisujemy "z palca" - przy zakładaniu tematu masz tam ich całą rozwijaną listę i z niej należy wybrać odpowiedni.
Pozdrawiam, FOSS
Ostatnio zmieniony 26 mar 2011, 08:15 przez chrisvtr, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
daro72
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: daro72 » 26 mar 2011, 06:18

Na początek podepnij VAG-a wszystkie z tych błędów powinny się pokazać, a może jeszcze coś doleci. Sprawdź jeszcze poziom wszystkich płynów i olei. Moim skromnym zdaniem raczej mało prawdopodobne aby wszystkiemu było winne poziomowanie lamp. Gdyby to było poziomowanie samochodu to prędzej.
Dążenie do doskonałości.

Awatar użytkownika
labul82
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: labul82 » 26 mar 2011, 08:08

Też tak miałem z 5 miesuęcy temu i to przez 4 godziny pozniej samo w sobie przeszło i jak do tej pory jest dobrze.
:)

Awatar użytkownika
wolek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: wolek » 26 mar 2011, 13:32

a ja stawiam na jedną przyczyne... "elektroniczny silnik hamulca postojowego" Ale bez odczytu błędów nic sie więcej powiedzieć nie da. Sprawdź czy chodź jedno koło zaciąga ręczny (po dźwięku).
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.

Awatar użytkownika
chrisvtr
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: chrisvtr » 01 kwie 2011, 22:49

sprawa rozwiązana ,czujnik obrotu koła tylne prawe od ABS-u , koszt 130 zl i po sprawie , jak sie okazało wszystkie błędy któe mi wywaliło było spowodowane od tego czujnika , poziomowanie , reczny itd ....
Live Fast Die Hard - Bad Boys for LIVE

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl