dice111 pisze:Powiazane moze byc z uszkodzeniem klimatronika, o ile pierwszy objaw sugeruje zablokowane klapy ale zarówno grzanie dupy jak i szyb realizowane jest przez ten sam sterownik z CP. Składanie lusterek bym z tym nie wiązał. Za pomocą jednostki sterującej Climatronic J255, jednostka sterująca zarządzaniem energią J644 bezstopniowo reguluje moc grzewczą szyby przedniej, tylnej tylnego dodatkowego ogrzewania i ogrzewania siedzeń. W D3 duzo sterowników jest z soba powiazne, czy to CAN czy w tym przypadku LIN bus.
Okej czyli w taki sposób to działa, już rozumiem więcej
Powiem mechanikowi, żeby zerknął mi na ten J255 (kiedyś jak podpinałem u znajomego to kojarzy mi się taki błąd, ale umysł działa różnie więc zobaczymy). A pytaine, czy sam moduł zarządzania energią mógł by wariować tak, że nie daje tych nawiewów na tył, podgrzewania szyby itp? czy to bardziej ten od climatronica? Jeżeli chodzi o te zblokowane klapy, da się to jakoś zweryfikować i ew. jak wygląda naprawa tego? Fajnie było by to zrobić, bo taka limuzyna bez nawiewów z tyłu i z zamarzniętą szybą to się troche nie godzi
[ Dodano: 2024-10-25, 08:44 ]
drago_o pisze:Sprawdź czy w ogóle masz składane lusterka po VIN

Już właśnie zaglądałem i wygląda na to, że TAK. Poza tym mam guzik (w dół) do składania ich, chociaż domyślam się, że to samo w sobie mało znaczy bo ktoś mógł zrobić coś "po Polsku"
Dodatkowo jak lekko łapką próbuję je złożyć to czuję, że idą tak jak powinny, ale no nie będę ich rękami łamał
Poza tym tak jak mówię, te lusterka to mały pikuś, za to to grzanie wszystkiego mnie kurczę mierzi trochę.