Wczoraj miałem kolejną sytuację i tu już była ostra panika bo w środku zostało 4 miesięczne dziecko. Opiszę sytuację żona z dzieckiem siedziała z tyłu zaparkowałem auto żona chciała wysiąść , ale w drzwiach była ustawiona blokada na dzieci żona nie mogła otworzyć drzwi i nacisnęła przycisk centralnego zamka w drzwiach z tyłu, ja wysiadłem trzasnąłem swoimi drzwiami i otworzyłem żonie tylne drzwi z zewnątrz, żona drzwi zostawiła otwarte następnie wyjąłem wózek z bagażnika zamknąłem bagażnik oraz tylne drzwi którymi wysiadła żona, podchodzę z drugiej strony żeby wyjąć dziecko a tu drzwi zamknięte za trugą klamkę, trzecią, czwartą a tu nic , kluczyki leżały w środku w kurtce na przednim fotelu żona panika na szczęści dziecko nie płakało , ale i tak już rozglądałem się za czymś czym mogę wybić szybę trwało to może z 5 min łapię kolejny raz za klamkę i auto się otworzyło.
Dziś przeprowadziłem symulację druga osoba wsiadła do auta z kluczykiem w ręku ja próbowałem zamknąć auto przyciskiem w klamce nie udało się.
Następna próba osoba w środku mając kluczyk w ręku wciska przycisk ryglowania w tylnych drzwiach auto się zamyka, nie da się otworzyć auta z zewnątrz oczekiwanie 2-5 i więcej minut auto się nie tworzy dopiero osoba siedząca w środku mogła odryglować auto przyciskiem w drzwiach.
I tu pytanie koledzy jak to jest u was bo jeśli to tak działa to:
Auto ze sprawnym kluczykiem w środku się nie zamknie, ale gdy będą kluczyki w środku a np roczne dziecko siedzące w foteliku wciśnie ryglowanie to auto się zamknie i już się nie otworzy. Nie wiem czy wszystkie A8 tak mają czy ja mam jakieś głupie ustawienie w MMI.