![]() |
![]() |
[D3 04 4.2MPI/LPG ] Home leaving home przestało działać
-
- Forum Audi A8
[D3 04 4.2MPI/LPG ] Home leaving home przestało działać
Witam wszystkich, mam dziwny problem z home leaving home czyli zapalaniem się świateł po zamknięciu auta, otóż nagle przestało działać, tzn, raz się zapalają światła po zamknięciu auta a raz nie, raczej częściej się nie zapalają, dodam że alarm się uzbraja po zamknięciu auta, i po otwarciu światła zapalają się za każdym razem ... jakieś sugestie ?
-
- Forum Audi A8
W komputerze pokazuje przez cały czas 100 % , wymieniałem nie dawno moduł zarządzania energią na ten z końcówką c, ale wiem że aku jest wymienione nie dawno, a czytałem że trzeba je adaptować czy coś, może to mieć wpływ ?
Jakiś 2 tygodnie temu rozładowałem aku słuchając muzyki na zapłonie, potem auto było ładowane całą noc.
Gdzie szukać błędów ? Tzn w jakim dziale, mam vcds
Jakiś 2 tygodnie temu rozładowałem aku słuchając muzyki na zapłonie, potem auto było ładowane całą noc.
Gdzie szukać błędów ? Tzn w jakim dziale, mam vcds
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
kanał 61 - tam zrobisz adaptację
poczytaj w poniższym linku
http://www.a8team.pl/d3-prefl-all-kodow ... t16407.htm
nie wiem jaki jest kod potrzebny dla twojego akumulatora,może ktoś z forum ci udzieli takiej informacji,zapytaj kolegi dice1111
najlepiej skopiuj wszystkie błędy i wrzuć na forum
poczytaj w poniższym linku
http://www.a8team.pl/d3-prefl-all-kodow ... t16407.htm
nie wiem jaki jest kod potrzebny dla twojego akumulatora,może ktoś z forum ci udzieli takiej informacji,zapytaj kolegi dice1111
najlepiej skopiuj wszystkie błędy i wrzuć na forum
-
- Forum Audi A8
Już oglądałem film na youtube jak zrobić adaptację, jest to bardzo proste tylko kwestia tego kodu, nigdzie na górze aku tego nie widziałem, napisałem pw do kolegi o którym wspominasz.
Może się wymądrzam, ale jeżeli aku nie jest zaadaptowany to nie powinno być odwrotnie ? Tzn na kompie nie powinno być np 50 % ? U mnie jest przez cały czas 100 % Wydaje mi się że system będzie odłączał np home leaving home, jeżeli naładowanie spadnie do np tych 50 %.
Co do błędów to zrobić autoscan z całego auta i WSZYSTKO wrzucić ?
Może się wymądrzam, ale jeżeli aku nie jest zaadaptowany to nie powinno być odwrotnie ? Tzn na kompie nie powinno być np 50 % ? U mnie jest przez cały czas 100 % Wydaje mi się że system będzie odłączał np home leaving home, jeżeli naładowanie spadnie do np tych 50 %.
Wojtec1987 pisze:Już oglądałem film na youtube jak zrobić adaptację, jest to bardzo proste tylko kwestia tego kodu, nigdzie na górze aku tego nie widziałem, napisałem pw do kolegi o którym wspominasz.
Zrób autoscan i powklejaj te grupy gdzie są błędy.
Najpierw zrób odpowiednią adaptację dla aku,jak będziesz już miał kody dla twojego aku,po kolei będziesz eleminować nieprawidłowości, D3 to full elektroniki i wszystko jest możliwe

Ja mimo tego przy niezakodowanym aku miałem 100 procent na MMI,a aku było prawie rozładowane,więc naładować na full i zakodować- to bym najpierw zrobił.
-
- Forum Audi A8
No więc dostałem już kod od kolegi, i od razu poleciałem do auta, zaadaptowałem aku jak na filmie od 1 minuty i 39 sekundy :
Wyskoczyło mi, coding accepted więc chyba się udało, gaszę auto i światła się zapalają, zamykam auto i świecą się przez 20 sekund , przypadek ? Czy pomogło ... hmmmm to będę wiedziała za dzień lub 2 jeśli nadal będzie działało.
Co do błędów to bardzo przepraszam że w ten sposób ale nie mam dzisiaj czasu na wchodzenie w każdą grupę i zapisanie wszystkiego, na razie strzeliłem na szybko 2 zdjęcia, napisz proszę w co mam wejść to dokładniej sprawdzę i Ci podam tutaj :
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Wyskoczyło mi, coding accepted więc chyba się udało, gaszę auto i światła się zapalają, zamykam auto i świecą się przez 20 sekund , przypadek ? Czy pomogło ... hmmmm to będę wiedziała za dzień lub 2 jeśli nadal będzie działało.
Co do błędów to bardzo przepraszam że w ten sposób ale nie mam dzisiaj czasu na wchodzenie w każdą grupę i zapisanie wszystkiego, na razie strzeliłem na szybko 2 zdjęcia, napisz proszę w co mam wejść to dokładniej sprawdzę i Ci podam tutaj :