[D3 05 4.2MPI ] Dodanie i zapisanie nowego użytkownika.
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
[D3 05 4.2MPI ] Dodanie i zapisanie nowego użytkownika.
Panie i Panowie ktoś podpowie jak dodać moje linie papilarne (palucha)do pamięci abym mógł odpalać auto bez kluczyka.
Dodam ze auto dopiero rozgryzam i pewnie to jeszcze troche potrwa.
Dodam ze auto dopiero rozgryzam i pewnie to jeszcze troche potrwa.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2013, 23:49 przez 123mielony, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Super Klubowicz
http://allegro.pl/audi-a8-2002-2006-pol ... 36101.html
przyda ci się bo jest trochę w D3 zabawy.
8-)
8-)
- 123mielony
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
Kolego wchodzisz w CAR i masz w rogu u góry chyba [Użytkownicy] lub wersja EN [Users] i tam masz 4 pozycje czyli możesz zakodować 4 właścicieli.
Jeżeli jest zaprogramowany poprzedni właściciel to na samym dole jest kasowanie danych użytkowników(skasują się też obecne ustawienia dźwięku itp)
Następnie wybierasz 1 pozycje wpisujesz swoje imię i nazwisko po czym idziesz dalej i wybierasz dużym pokrętłem palec który chcesz zaprogramować po czym wciskasz duże pokrętło i tu powinno nastąpić skanowanie potwierdzenie i zapisanie ale u mnie niestety po wyborze palca wyskakuje komunikat "Error Transmision" coś tam dalej ;]
efekt taki, że imię i nazwisko i ustawienia się zapisują, auto bez kluczyka odpala przyciskiem start ale palca nie skanuje.
Jeżeli jest zaprogramowany poprzedni właściciel to na samym dole jest kasowanie danych użytkowników(skasują się też obecne ustawienia dźwięku itp)
Następnie wybierasz 1 pozycje wpisujesz swoje imię i nazwisko po czym idziesz dalej i wybierasz dużym pokrętłem palec który chcesz zaprogramować po czym wciskasz duże pokrętło i tu powinno nastąpić skanowanie potwierdzenie i zapisanie ale u mnie niestety po wyborze palca wyskakuje komunikat "Error Transmision" coś tam dalej ;]
efekt taki, że imię i nazwisko i ustawienia się zapisują, auto bez kluczyka odpala przyciskiem start ale palca nie skanuje.
- 123mielony
- Super Klubowicz
Jeżeli wejdziesz w CAR > Użytkownicy i tam nie będzie twoich danych to znaczy, że z jakiegoś powodu się nie zapisało.
U mnie to funkcjonuje wyłącznie z keyless go czyli wtedy gdy mam kluczyk w kieszeni.
(w moim przypadku pojawia się tylko na FISie, że palen nie zaprogramowany ale odpala ;p
Więc może spróbuj ponownie wejść w Użytkowników zakodować to wyjąć kluczyk i sprawdzić;p
Jeśli masz VCDS/VAS lub chociażby VAG CAN Commandera 3.6 to odczytaj błędy sterownika może coś się zapisało ;p
U mnie to funkcjonuje wyłącznie z keyless go czyli wtedy gdy mam kluczyk w kieszeni.
(w moim przypadku pojawia się tylko na FISie, że palen nie zaprogramowany ale odpala ;p
Więc może spróbuj ponownie wejść w Użytkowników zakodować to wyjąć kluczyk i sprawdzić;p
Jeśli masz VCDS/VAS lub chociażby VAG CAN Commandera 3.6 to odczytaj błędy sterownika może coś się zapisało ;p
- 123mielony
- Super Klubowicz
Panowie z tego co mi wiadomo to Keyless i One Touch to dwie rozne rzeczy. Keyless jest odpowiedzialny za (jak sama nazwa mowi ) otwieranie i odpalanie auta bez używania kluczyka (kluczyk w kieszeni), natomiast One Touch zapamietuje wszelkiego rodzaju ustawienia osobiste (fotele, klima, radio itp.) Auto odpalicie z przycisku start nawet nie majac zaprogramowanego odcisku palca, bedziecie wtedy widoczni w systemie jak uzytkownik standard.
A zeby nie byc goloslownym i cos wniesc na forum:
https://plus.google.com/photos/11573186 ... pf7m_bjhcA
A zeby nie byc goloslownym i cos wniesc na forum:
https://plus.google.com/photos/11573186 ... pf7m_bjhcA
Było: A4 B5 2,4 V6
Vectra 2,5 V6
A6 C5 2,7T
Jest: A8 D3 6,0 W12
GSX-R 600 K4
Vectra 2,5 V6
A6 C5 2,7T
Jest: A8 D3 6,0 W12
GSX-R 600 K4
Jest dokładnie tak jak kolega tu napisał.B@rt pisze:Panowie z tego co mi wiadomo to Keyless i One Touch to dwie rozne rzeczy...
A do tego wszystkiego dodam, że czytnik linii papilarnych jest fajny ale niestety nie tak funkcjonalny jak zakładali konstruktorzy.
Trzeba być świadomym, że wystarczy mieć brudny czytnik albo brudny, zatłuszczony palec aby czytnik nie czytał prawidłowo. Zauważyłem, że w zimę przy zmarzniętych dłoniach czytnik też ma problem z odczytaniem lini papilarnych więc poprawność jego działania jest uzależniona nie tylko stricte od jego sprawności ale też po prostu od wielu czynników zewnętrznych.
Być może dlatego czytnik linii papilarnych w późniejszych latach modelu D3 zniknął z wyposażenia.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Koledzy, a nie ma gdzieś na necie w PDFie? Przyjemniej by się ze smartphona przeglądałobunga bunga pisze:http://allegro.pl/audi-a8-2002-2006-pol ... 36101.html
8-)