[D3 05 4.2MPI ] Elektryczna klapa bagażnika - nie otwiera
48zł za dwie sztuki plus wysyłka. Dokupiłem nity ale nie ma potrzeby ich rozwiercać i zmieniać całości. Nowe pasują w te same miejsca. Tylko przy zakupie dopytaj czy są one ze sprężynkami ponieważ mi pierwsze przyszły takie jakie mam zamontowane. Bezproblemowa wymiana na koszt salonu. Zamawiałem w Autorud
U mnie był problem z pierwszym podniesieniem paru centymetrów klapy a to pomogło.
U mnie był problem z pierwszym podniesieniem paru centymetrów klapy a to pomogło.
wafelo, a mógłbyś podać jakiś nr org?? bo jak bym zadzwonił to tylko bym podał nr
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
wafelo, ale to jak to się montuje?? w tapicerce klapy??
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
Całość jest montowana do klapy nitami ale nie ma potrzeby zmieniać wszystkiego. Wystarczy wykręcić sam odbojnik.
Stare w klapie - wykręcamy je (można sobie pomóc kleszczykami) bez zdejmowania tapicerki a w ich miejsce wkręcamy nowe. Zabieg z ustawieniem 3 minuty
Wkręcamy je do oporu i sprawdzamy ułożenie tylnej klapy do błotnika czy nie jest za nisko. Jeżeli brakuje paru milimetrów wykręcamy odbojnik 2- 3 pstryknięcia.
Jeżeli to Wam nie pomoże to zmiana sprężyn gazowych powinna pomóc.
88zł szt firmy febi na iparts
144 zł szt salon
Stare w klapie - wykręcamy je (można sobie pomóc kleszczykami) bez zdejmowania tapicerki a w ich miejsce wkręcamy nowe. Zabieg z ustawieniem 3 minuty
Wkręcamy je do oporu i sprawdzamy ułożenie tylnej klapy do błotnika czy nie jest za nisko. Jeżeli brakuje paru milimetrów wykręcamy odbojnik 2- 3 pstryknięcia.
Jeżeli to Wam nie pomoże to zmiana sprężyn gazowych powinna pomóc.
88zł szt firmy febi na iparts
144 zł szt salon
Ostatnio zmieniony 24 mar 2014, 22:37 przez wafelo, łącznie zmieniany 1 raz.
wafelo, akurat u mnie siłowniki są nowe i bardzo mocne bo nawet przy zamknięciu muszę pomóc klapie. Akurat czekam na silnik bo będę podmieniał na inny, jak nie pomoże to odrazu zamawiam te odbojniki
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
wafelo, dokladnie takie moce.mam na swoich silownikach. Mysle ze silnik jest slabiutki.
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
Koledzy możecie podrzucić jakieś fotki
-co należy zdjąć(ja teraz mam tam gumowe odbojniki sztywne (wystaje z tapicerki tylko gumowe kółko)
-w które miejsce wkręca się te nowe...
oglądam te nowe odbojniki.. czy w pozycji pracującej ten plastikowy kołeczek na wystawać poza gumową podstawkę.. przecież przy zamknięciu będzie kontakt plastik kołka -plastik w dole bagażnika(taki perforowany)... tak ma być?
Widocznie te bolce tak mają sterczeć
po południu biorę się za wymianę....
-co należy zdjąć(ja teraz mam tam gumowe odbojniki sztywne (wystaje z tapicerki tylko gumowe kółko)
-w które miejsce wkręca się te nowe...
oglądam te nowe odbojniki.. czy w pozycji pracującej ten plastikowy kołeczek na wystawać poza gumową podstawkę.. przecież przy zamknięciu będzie kontakt plastik kołka -plastik w dole bagażnika(taki perforowany)... tak ma być?
Widocznie te bolce tak mają sterczeć
po południu biorę się za wymianę....
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2014, 11:51 przez Endrju_b, łącznie zmieniany 1 raz.