![]() |
![]() |
[D3 06 4.2FSI ] Pilna pomoc na trasie
[D3 06 4.2FSI ] Pilna pomoc na trasie
Panowie potrzebuje pomocy na trasie za granicą, pali mi automat na rozruszniku już dwa razy go naprawiali w Serbii i znowu stoję, wakacje koszmar. Muszę znaleźć przekaźnik rozrusznika lub bezpiecznik, bo on jest chyba problemem cały czas automat pracuje i się topi, proszę o pilna odpowiedz gdzie szukać
Było A8 D2 4,2 jest A8 D3 4,2
Sprawa chyba się wyjaśniła, kabel od rozrusznika obcieral o poduszkę silnika i robił zwarcie, nikt tego nie zauważył, koszt 3 napraw 980 euro😫 plus dwa noclegi ale jadę dalej, dzięki wszystkim
[ Dodano: 2018-07-23, 09:35 ]
Problemów ciąg dalszy, jakoś dojechałem na miejsce, ale zaraz muszę wracać, dzisiaj pod samochodem zobaczyłem, że przewody grube do rozrusznika powoli się topią i pewnie zaraz automat szlag trafi. Po zapaleniu wyciągam przekaźniki ale to chyba nic nie daje, proszę o jakąś podpowiedź co mogę sprawdzić. Reasumując, przewody dochodzące do rozrusznika po jakimś czasie grzeją się i wypalają gniazdo w automacie i kaplica, przewód krótki do alternatora jest cały.
[ Dodano: 2018-07-23, 09:35 ]
Problemów ciąg dalszy, jakoś dojechałem na miejsce, ale zaraz muszę wracać, dzisiaj pod samochodem zobaczyłem, że przewody grube do rozrusznika powoli się topią i pewnie zaraz automat szlag trafi. Po zapaleniu wyciągam przekaźniki ale to chyba nic nie daje, proszę o jakąś podpowiedź co mogę sprawdzić. Reasumując, przewody dochodzące do rozrusznika po jakimś czasie grzeją się i wypalają gniazdo w automacie i kaplica, przewód krótki do alternatora jest cały.
Było A8 D2 4,2 jest A8 D3 4,2