Witam serdecznie. To może podpowiecie co jest w moim przypadku a mianowicie cały czas mam ciemne lusterka obydwa i nigdy się to nie zmieniało odkąd mam auto i na dodatek prawe tak jak kolega wyżej jest pół/pół "biało" brązowe czyli się wylało?! I teraz moje pytanie,czy jak kupię wkład fotochrom to będzie ono ciemne tak jak lewe czy będzie jasne?! Gdzie szukać przyczyny oprócz lusterka wstecznego???
pozdraiwm
Wszystkie e lusterka powiedzieć ny być jasne. Tylko jak dostaną napięcie to robią się ciemne i do tego wszystkie razem bo są sterowane jednym czujnikiem.
Sprawdzałeś auto na komputerze czy jest jakiś błąd? Może jest zepsute lub zostało wymienione przez kogoś? Lusterka ściemniają się gdy czujnik umieszczony zaraz pod lusterkiem wstecznym wykryje światło. Wtedy ściemnia lusterka.
Pamiętam że jest jakiś błąd w górnym panelu/panelu w podsufitce ale co i jak to nie wiem. Jutro podepnę VCDSa i zobaczę co tam się dzieje. teraz dla odmiany jeszcze prawa lampa mi się nie poziomuje i świeci zaraz przed autem więc masakra bo na desce/liczniku żaden błąd się nie pojawił
Witam również pojawił się u mnie problem z sciemniającymi sie lustrami oraz zgineło podświetlenie ledowe przycisków w jednym czasie zaczęło mi wywalać błąd sensora zmierzchu .Jak uda mi się coś poradzić to odpiszę Pozdrawiam
Jest może jakiś bezpiecznik, bądź inny sposób by wyłączyć lusterka fotochromatyczne tak by nie ściemnialy się wieczorem? Mam ciemne szyny i to mi wystarcza, jak lusterka robią się ciemne to jest już lipa. W bmw miałem bezpiecznik i on załatwił tematu. Tutaj nie mogę go namierzyć.
Panowie, kupiłem wkłady do d3 fotochromy, stan ogólnie super, ale na jednym lusterku jest skaza :
Nie widzę żeby w tym miejscu coś wylało, niby nie będzie tego widać, bo to prawa strona, ale co sądzicie o tym, myślicie że to się pogłębi ? W sensie tam zacznie wylewać się lusterko czy może się tym nie przejmować ?
Ściskałem z wyczuciem to miejsce , to nie widać ani nie słychać żeby coś się bardziej z tym działo.
Słońce i temperatura zrobi swoje fotochrom zawsze zaczyna się rozsczelniać od ramki a tu masz już naruszoną
Jeżeli sprzedający że to przewoźnik to jak zabezpiczył tak czuły towar dla mnie ewidętnie wina sprzedającego i złego zabezpieczenia przesyłki
U mnie wyskakiwal blad na fisie i lusterka sie ściemnialy i winne bylo slusterko.Ledwo co bylo widac ze zaczyna wylewac i walilo bledem.Wymiama lusterka zalatwila sprawe.
Oki panowie, lusterko prawe nie działa, ściemnia się w połowie, odesłane i czekam na kasę, powiedzcie mi czy wkłady z po lifta będą pasowały i działały fotochromy w przed lifcie ?