Może jakaś mądra głowa coś mi doradzi, otóż przybyła mi w stajni D3 (wkońcu człowiek dojrzał lub zgłupiał na stare lata) i męczy mnie problem od dnia zakupu...
Otóż mam w niej skrętne bixenony, i od samego początku lampa waliła mi błędem silnika skrętu i czegoś tam jeszcze w lewej lampie (teraz już nie pamietam). Po przeanalizowaniu tematu, na początek aby się nie narobić stwierdziłem że podmienię moduł skrętu bo ponoć to usterkowy temat... Kupiłem jakąś używke w necie sprawną.
Po podmianie błędy silniczków skretu się straciły, ale wyskoczyły inne... O braku zakodowania modułu skrętu... Po powrocie do poprzedniego stale mam błędy kodowania sterownika zakresu świateł ksenonowych...
Mam błędy:
01539 brak ustawionych reflektorów
01042 moduł sterujący nie zakodowany
Kodowanie głownego sterownika j519 jest prawidłowe 0133121, i odpowiada moim reflektorom, natomiast wchodząc w sterownik świateł ksenonowych i w kodowanie... gdzie dla a8 d3 powinno być 018... Ja mam 255 co nie odpowiada niczemu, a każda zmiana kodowania kończy się odrzuceniem...
I teraz pytanie do mądrych głow, co mi tutaj krzaczy, patrząc na te błędy coś chyba nie tak z tym sterownikiem ksenonów, gdzie ta franca jest ulokowana? Za wszelkie pomocne rady dziękuję ...
I pozdro Panowie...
PS... D2 też dalej u mnie jest

[ Dodano: 2022-09-15, 22:02 ]
Dobra po 2 dniach walki, doszedłem do pewnych konkluzji... Szkoda że nikt nic nie doradził

Ale żeby nie było kolorowo, założyłem znow ten nowo kupiony moduł, no i sterownik lamp znów się rozkodował, z tym że tym razem nie mogę wejść w security access bo wciąż występuje u mnie błąd logowania... Kod brałem ze stronki VCDSa i poprawnie za pierwszym razem wszedł jako 02000... Po nowych próbach ani 02000 ani każdy następny nie wchodzi. Teraz pytanko dla wyjadaczy w kodowaniu, oświeccię mnie, co kuźwa robię nie tak