VanDyke pisze:Gdy przechwycisz ramkę składającą lusterka to natychmiast wyślij tą, która je rozkłada.
Odwrotnie chyba

Ale to nie działa bo przełącznik lusterek chyba wysyła ramkę co jakiś czas(a właściwie sterownik odczytuje ten przełącznik cyklicznie co jakiś czas). Dlatego jak się da przełącznik na składanie i od razu na rozkładanie to złożą się i dopiero po jakimś czasie rozłożą. To samo mi się dzieje się gdy wysyłam ramkę. Składają się i po kilku/kilkunastu sekundach rozkładają(czas różny zapewne w zależności od tego w jakiej fazie cyklu sterownika drzwi wysyłam swoją ramkę).
VanDyke pisze:Gdzie się wpiąłeś w CAN?
Rozwiązaniem byłoby też wpięcie się zaraz za Gatewayem i filtrowanie ramek. Normalnie kontroler działałby jak router a w momencie nadejścia ramki rozkładającej lustra nie puszczałby jej dalej.
Podłączyłem się przy sterowniku drzwi. Musiałbym spróbować je filtrować jakoś tak jak mówisz. Spróbuje coś w tym kierunku zrobić i czy mi się uda.
Ciekawe jest to, że sterownik drzwi kierowcy reaguje na własną ramkę

Bo w mojej logice powinien zareagować tylko sterownik drzwi pasażera i złożyć tamto lusterko. A sterownik drzwi kierowcy sam ze sobą po CAN nie musi chyba gadać bo sprawdza przełącznik i składa lusterko. A on reaguje na ramkę i składa tez lusterko

Może to przez to, że VAG robiąc sterownik zrobiło rozwiązanie systemowe dla wszystkich sterowników zamiast je różnicować. Tego nie wiem...
Tak teraz teoretyzuje sobie w głowie. No i pojawiło mi się pytanie jak przefiltrować to co wysyła sam do siebie? Mogę jedynie przefiltrować to co idzie do sterownika pasażera...