Silnik cm3: 2.5
Skrzynia: Manual
Zasilanie: ON
Imię: Piotrek
Jeżdzę: Audi a4
Wysłany: 2014-10-02, 10:04 [inne ] A4 B6 2.5 tdi quattro BDH wymiana silnika
Niestety spotkała mnie niemiła niespodzianka pękł wałek i głowica w moim silniku BDH z 2003 roku o przebiegu niecałe 199 000 km ( quattro i skrzynia 6 biegowa ręczna).
Z tego powodu miałbym do Was kilka pytań prośbę o pomoc.
Cena nowych części i naprawy jest większa jak wymiana całego silnika. Jednak wybór jest dosyć skromny a ceny nie małe.
Co możecie mi poradzić w tym przypadku ?
Odnośnie tego mam kilka pytań jest to silnik o oznaczeniu BDG 163KM a ja mam BDH 180 KM
Czy możliwe było by wymienić turbinę i wtryski z mojego silnika i podłączyć to aby działo ? Jaka była by wtedy moc?
Mam pytanie odnośnie umowy kupna silnika co na niej powinno się znaleźć o czym warto pamiętać aby nie dostać silnika który popracuje 3 dni i padnie. Mechanik u którego stoi auto nie chcę brać odpowiedzialności za kupno silnika z powodu wieku auta i silnika.
Rocznik: 2012
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Patryk
Jeżdzę: Audi a8 d 4
Wysłany: 2014-10-03, 01:01
Po co silnik
Polecial walek
Max 6 zaworow
+ walek
Dol jest ok
Sprawdzalem na ebay uk
cena za 2 glowice z walkami(kompletne)
750 + przesylka z 200
Ja bym naprawial moj silnik nie robil swapa
Wiesz co masz
Walek pekl bo pekl na zwezeniu czy zlapal zatarl sie
Jezeli nie zatarty to glowica ok
Zdejmij walki i zrob test podcisnieniowy jak szczelne to dzwigienki walki
I jazda
Silnik cm3: 2.5
Skrzynia: Manual
Imię: Piotrek
Jeżdzę: Audi a4
Wysłany: 2014-11-30, 13:05
Audi już naprawione dzięki warsztatowi MW Motorline Tak jak kolega radził najlepszym rozwiązaniem było kupno głowicy i ich regeneracja. Przy okazji nowy rozrząd i olej auto chodzi bardzo dobrze.
Polecam wszystkim profesjonalny warsztat MW Motorline w Sopocie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum