|
Autor |
Wiadomość |
Grain
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Adam
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Maj 2010 Posty: 241 Skąd: Chojnice
|
Wysłany: 2011-09-24, 21:27 ALL Remont nawierzchni drogi - uszkodzony lakier co robić?
|
|
|
Witam
w poprzednim tygodniu drogowcy wzięli się za naprawę drogi na której parkuje samochód, naprawa polegała na tym ,że kilka małych dziur i ubytków w drodze msajstrzy zalali czymś ala smoła i zasypali maszynowo szlaką ,żwirem, żużlem coś takiego nie wiem dokładnie co to jest, efekt jest taki że to coś te drobne kamyczki są na całej długości ulicy a wszystkie samochody są czarne dzisiaj myłem samochód po raz 3 na myjni ręcznej i nie moge tego zmyć lakier jest cały matowy szorstki i czć pod palcami takie grudki w niektórych miejscach mam już porysowany całe połacie lakieru, pytanie mam takie gdzie powinienem się z tym zgłosić do ubezpieczyciela oc ? ; ac? zarządcy dróg ? samochód w tej chwili stoi na parkingu daleko od tej ulicy ale byłem u lakiernika i powiedział że nie da się już tego spolerować że zagłebokie są rysy, co podpowiecie, może ktoś miał podobną sytuacje , czekam na sugestie
pozdrawiam
Adam |
|
|
|
|
|
|
|
mdamian
Moje A8
Rocznik: 2002
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: tiptronic
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D2 , A8 D3
Pomógł: 84 razy Wiek: 42 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 2107 Skąd: 3-miasto
|
|
|
|
|
|
|
|
tutenhamon
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronik f1 GQF
Zasilanie: PB
Imię: Artur
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Pomógł: 26 razy Wiek: 55 Dołączył: 19 Maj 2009 Posty: 1135 Skąd: Choszczno
|
Wysłany: 2011-09-29, 16:46
|
|
|
Współczuje ,, wszystkie zanieczyszczenia asfaltopochodne najlepiej w pierwszej kolejności czyścić mazutem, lub ON . a resztę doczyszczamy naftą . musisz być cierpliwy nie szoruj tego raczej nasączaj , a asfalt sam zacznie się rozpuszczać. A już na końcu myjnia szampony i.t.d. |
_________________ Klimatyzacja problem Audi.
Amortyzatory, sprężyny, drążki, wahacze, łączniki, stabilizatory Audi.
|
|
|
|
|
pioter
Master MOD
Rocznik: 1998
Skrzynia: tiptronic
Imię: Piotr
Jeżdzę: S8 D2 AHC
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1796 Skąd: Włocławek
|
|
|
|
|
|
|
|
tomekzabrze
Moje A8
Rocznik: 1998
Imię: Tomek
Jeżdzę: S8 D2 340
Pomógł: 6 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Paź 2009 Posty: 306 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 2011-09-29, 18:26
|
|
|
u mnie mialem caly bok ze smoły uzylem glinki 60zl kosztuje lepsza po takim zbaiegu niesttey do wyrzucenia ale wszystko zeszlo |
|
|
|
|
BiLu
Moje A8
Rocznik: 1997
Skrzynia: manual
Zasilanie: PB
Imię: Jacek
Jeżdzę: S8 D2
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Lut 2010 Posty: 229 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2011-09-29, 19:53
|
|
|
tomekzabrze napisał/a: | u mnie mialem caly bok ze smoły uzylem glinki 60zl kosztuje lepsza po takim zbaiegu niesttey do wyrzucenia ale wszystko zeszlo |
szkoda glinki, są preparaty dedykowane do usuwania smoły http://www.sklep.polishan...odsmolenie.html |
|
|
|
|
|
Grain
Moje A8
Rocznik: 2004
Imię: Adam
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Maj 2010 Posty: 241 Skąd: Chojnice
|
Wysłany: 2011-09-29, 22:41
|
|
|
Panowie dzięki za zainteresowanie tematem, napewno będzie skarga zbiorowa bo już jest 5 osób który mają podobny problem z autem |
_________________ Było S8....:(
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|