Witam. Na AKP nic się nie dowidziałem więc może tutaj otrzymam wskazówki :mrgreen: Nie dawno Zakupiłem C4-kę w troszkę zaniedbanym stanie i zamierzam ją doprowadzić do należytego stanu :mrgreen: Dopóki nie nagrzeje się olej w skrzynce biegi zmienia płynnie bez żadnych problemów, nie ślizga się. Jeśli już się nagrzeje wówczas z 2 na 3 już jakby się ślizgała (wyłącz bieg obroty wówczas wzrastają i po po ok1,5 sek wskakuje bieg). Zamierzam wymienić olej i filtr. Co Jeszcze musiałbym zrobić, ponieważ wydaje mi się że to nie wystarczy. Moja skrzynia jest 4-ro biegowa z bagnetem w komorze silnika. coś czytałem na temat kaset od zmiany biegów czy coś w tym rodzaju... Czy któryś z Szanownych Forumowiczów przerabiał podobny temat?
Pozdrawiam
_________________ WŁADCA PIERŚCIENI JEST TYLKO JEDEN CCCO
NIE MAM MOŻLIWOŚCI ROZKODOWANIA VIN-ÓW!!
Rocznik: 1998
Silnik cm3: 2.8
Skrzynia: Automat
Zasilanie: PB
Imię: Przemo
Jeżdzę: A4 B5, BMW E38 Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 29 Sie 2010 Posty: 68 Skąd: Toruń/Cork
Wysłany: 2011-05-13, 17:03
W mojej A4 1,9 TDI jest podobnie. Przy zmianie z 2 na 3 czuć lekkie szarpnięcie. Na ciepłym już jest lepiej. Gość od skrzyń i inni ludzie którzy mają podobny problem mówili żeby tego nie ruszać. Zrobiłem już tak 45 tys km (2 razy zmieniałem olej w skrzyni) i dalej hula. Nie wiem czy pomogłem 8-) |Pozdrawiam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum