|
Autor |
Wiadomość |
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-03-05, 19:23
|
|
|
Jak wspominałem nastawnik juz sie zatarł
Preston jak ty to robisz hm?? Może cza ci mioda sie napic jakiego? |
|
|
|
|
|
|
|
Unseen [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-03-13, 19:11
|
|
|
Kolejny dzien z serii: ogladam samochody, tym razem dla siebie. Pojechalam 200km na polnoc obejrzec Mercedesa SLK55. Na pierwszy ogien poszedl matowy lakier, obejrzalam cale auto dokladnie i znalazlam ryse z tylu. Dyskwalifikacja, bo tego nie da sie tanio naprawic. Ale skoro juz tam bylam, to stwierdzilam, ze przejade sie tym SLK.
Wrazenia: jestem rozpieszczona przez szybkie samochody. Niestety SLK nie mialo kopa jakiego spodziewalam sie, inna charakterystyka silnika. 420KM z 5.5l wolnossacego silnika. Testowalam juz ten model w 2013r, ale wtedy nie byl rozczarowaniem jak teraz, dwa szybkie samochody pozniej ;-)
Wnioski: S8 to fajne szybkie auto, lepiej poszukam kabrioleta do relaksacyjnej jazdy, z mniejszym silnikiem i normalnym lakierem. Matowe wynalazki to nie dla mnie, nie chce sie martwic czy sie porysowal, cos na niego kapnelo, ktos dotknal, itp.
Ladny dzien, malownicze miasteczko Stamford, fajna wycieczka i przyjemnosc z jazdy S8. Autostrada + drogi dwupasmowe + troche trybu S na rondach = 10,62l/100km. Na razie rekordowy wynik.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-03-13, 19:14
|
|
|
Ładny ten kolorek ale nie wiem czemu se zakodowałem że czarnego bedziesz ogladać
Jak pisalismy tez byłem na spacerku ósemką foto w moim temacie
Znalazłem zime,wiatr i mroz i w 5 minut przeszedł całodniowy ból głowy bo oczywiście ubrałem sie wiosennie |
|
|
|
|
Unseen [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-03-13, 19:22
|
|
|
O dziwo przod auta wygladal bardzo dobrze, ale z drugiej strony gosc pewnie jezdzil nim po Richmond Parku w te i z powrotem przez te 2 lata, skoro zrobil tylko 7tys km od nowosci. Jakas powazniejsza jazda w normalnym warunkach moglaby skonczyc sie dziurkami z przodu. |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-03-13, 19:34
|
|
|
Stad sie nowe furki okleja dzis bezbarwną i tak co rok dwa zmiana folijki a lakierek sie nie niszczy |
|
|
|
|
Unseen [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-03-13, 20:15
|
|
|
To ma sens przy drogich lub kolekcjonerskich samochodach, zeby utrzymac ich wartosc. Przy zwyklych to szkoda zachodu. |
|
|
|
|
|
|
|
gricholka
Użytkownik
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: manual
Zasilanie: ON
Imię: Gosia
Jeżdzę: A8
|
Wysłany: 2016-03-14, 21:00
|
|
|
Minął jak wiekszość dni od 2 tygodni.. budzę się żeby się uczyć, idę spać z książkami... i tak w kółko..sejsa:/ dziś mam kryzys bo uczę się niezrozumiałych rzeczy na zasadzie byt jest moim bytem i uzależniony jest od innych bytów by być bytem ku i bytem w i bytem .... mam już tego dość.
Ale udało mi się zrobić pare przerw, zjeść budyń czekoladowy, chipsy i inne niezdrowe żarce... jeśli chodzi o dbanie o siebie to jak zwykle nic.. siedzę nadal w piżamie tak jak wstałam rano... |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-03-14, 21:24
|
|
|
gricholka, Co ty w profilu masz jakis manual w D3?
A ja dziś korzystając z pieknej pogody se jeździłem,szybko i mocno i 2x mi jakiś cep bez kierunku zjeźdzał na lewy pas.... |
|
|
|
|
|
|
|
Unseen [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-04-03, 14:51
|
|
|
Skoczylam dzisiaj na spotkanie klubu Mercedesa, ktore zamienilo sie w spotkanie Porsche i innych niemieckich marek.
A tutaj taka perelka na sprzedaz ;-)
Moje Audi cieszy sie nieustajaca popularnoscia, zawsze sa pytania jak sie sprawuje, jakie wrazenia, itp.
[ Dodano: 2016-04-17, 20:55 ]
Wybralam sie wczoraj do Monako - Monte Carlo, taki spontaniczny wyjazd. Przelot do Nicei i stamtad autobusem do Monako. Mialam opcje wizyty w Nicei, Cannes, Antibes albo Monako. Po obejrzeniu zdjec stwierdzilam, ze pojade do Monako. Dobry wybor, bo akurat mieli tam wystawe super cars i miasto bylo opanowane przez drogie samochody i nieustanny dzwiek wydechow. Orgazm dla uszu - eargasm.
Zdjecia samochodow - http://picasaweb.google.c...loCarsApril2016
A tu zdjecia miasta - http://picasaweb.google.c...eCarloApril2016
Bentley Bentayga, ktory niedawno wszedl na rynek jest juz obecny na ulicach Monako, widzialam kilka. Poza tym mnostwo Ferrari, Rollsow, Lambo, itp. Wiekszosc samochodow na goscinnych wystepach, tych z moich zdjec, przyjechalo ze Szwajcarii, Wloch i Niemiec. |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-04-17, 20:58
|
|
|
Samochody no drogie ale jakos milej mi sie oglada foty miejscowości |
|
|
|
|
|
|
|
danishow
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: TT 6 Gang
Zasilanie: PB
Imię: Daniel
Jeżdzę: Touareg V8 420KM
Pomógł: 130 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Sty 2015 Posty: 3733 Skąd: Leiningen - DE
|
Wysłany: 2016-04-17, 22:09
|
|
|
Byłem w Stuttgardzie na targach, najadłem się i napiłem za free. Podejrzałem też kilka nowych pomysłów przy budowie drugiej hali warsztatowej, ogólnie było ciekawie poza godzinnym korkiem w drodze powrotnej. Idę kimać, nara |
_________________ MOJE A8 - WYDECH |
|
|
|
|
Unseen [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-04-17, 22:48
|
|
|
Apophis napisał/a: | Samochody no drogie ale jakos milej mi sie oglada foty miejscowości |
Calkiem przyjemna okolica. Mozna sobie usiasc na lawce i obserwowac okolice. A lawki sa w roznych punktach widokowych. Wybiore sie kiedys na weekend, jak ceny za hotel nie beda zabijaly. Nie moglam zostac w ten weekend, bo mialam inna impreze motoryzacyjna dzisiaj rano. Samochody co prawda troche inne, glownie japonskie. Znowu szoferowalam. |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-04-18, 06:44
|
|
|
Już W DE jest moda na rozmieszczanie tych ławeczek więc to taki europejski stylek |
|
|
|
|
danishow
Moje A8
Rocznik: 2008
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: TT 6 Gang
Zasilanie: PB
Imię: Daniel
Jeżdzę: Touareg V8 420KM
Pomógł: 130 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Sty 2015 Posty: 3733 Skąd: Leiningen - DE
|
Wysłany: 2016-04-23, 10:04
|
|
|
Apophis napisał/a: | Już W DE jest moda na rozmieszczanie tych ławeczek |
No jest, od bardzo dawna. Dzisiaj rano na takiej siedziałem z termosem pełnym kawy . Poza tym wróciliśmy o drugiej w nocy z kina i zaraz jedziemy do Francji na croissanty ...dostałem też od mojego Kochanie szykowny prezencik
20160423_104203.jpg
|
|
Plik ściągnięto 16 raz(y) 67,72 KB |
|
_________________ MOJE A8 - WYDECH |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-04-23, 11:20
|
|
|
ty do francji to masz rzut beretem ale co to sa te danishow napisał/a: | croissanty | to ja nie znaju |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|