|
Autor |
Wiadomość |
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-02-21, 18:47
|
|
|
Jednak wieksza pojemnośc ale i mniejsze auto i jedna oś a w D4 landarka z quattro. |
|
|
|
|
|
|
|
Unseen [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-02-28, 11:46
|
|
|
Apophis, 14.5l/100km. Jazda w "miescie", troche autostrady, jazda na S i glupie starty spod kazdych swiatel i rond, jesli tylko byla taka mozliwosc. Niestety czasami zdarza sie mega spowalniacz, ktorego nie da sie ominac.
A tak w temacie watku, to pojechalam wczoraj ogladac samochody z kolega. Jest to najbardziej niezdecydowany znajomy jakiego mam. Po raz kolejny pojechalismy do Mercedesa obejrzec moje byle C63, ale po obejrzeniu wgnieconych drzwi i uszkodzen na zderzaku, kolega powiedzial, ze nie bierze auta i nie bedzie wchodzil rozmawiac ze sprzedawca.
Pojechalismy do salonu BMW, gdzie wzial jazde testowa Z4 3.5l, roczne, 500mil na liczniku. Ale tam z kolei nie podobalo mu sie, ze dali mu niska wycene na auto, ktorym przyjechal. Stwierdzil, ze moze tam zadzwoni w poniedzialek negocjowac kupno, ale swoje auto sprzeda sam.
Wrocilismy do Mercedesa, po moj samochod i weszlismy do srodka tym razem. Tam akurat na torze Brooklands byl pokaz jazd w AMG (zawsze o 13.00 w weekendy), wiec chyba udzielil mu sie znowu zapal do AMG. Ja musialam juz jechac, a on wrocil do salonu pogadac ze sprzedawca. Oczywiscie wnioski takie same jak przed rozmowa, ale moze zlozy niska oferte. O tym, ze odkupi moje C63 byla mowa od samego poczatku jak je mialam, chociaz ja nigdy w to nie wierzylam.
Kupno weekendowego auta zajelo mu pol roku, wiec wymiana "dupowozu" zajmie pewnie tyle samo. Ile aut "ucieklo mu", bo za dlugo myslal, zeby zadzwonic i umowic sie na jazde probna ... Bede miala jeszcze pare miesiecy takiej rozrywki pewnie ;-) |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4.2Q
Skrzynia: Tip.Sport F1
Zasilanie: PB
Imię: Damian
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 189 razy Wiek: 48 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 5844 Skąd: WPR
|
Wysłany: 2016-02-28, 12:06
|
|
|
Unseen napisał/a: | Apophis, 14.5l/100km. Jazda w "miescie", troche autostrady, jazda na S i glupie starty spod kazdych swiatel i rond, jesli tylko byla taka mozliwosc. Niestety czasami zdarza sie mega spowalniacz, ktorego nie da sie ominac. |
Cóż powiedzieć, jest różnica. W moim wolnossącym 4.2V8 taka jazda (w "miescie", troche autostrady, jazda na S i glupie starty spod kazdych swiatel i rond, jesli tylko byla taka mozliwosc) niechybnie skończyła by się w okolicach 18l/100km albo i więcej.
U ciebie turbo robi robotę i co za tym idzie moc i moment
Unseen napisał/a: | A tak w temacie watku, to pojechalam wczoraj ogladac samochody z kolega. Jest to najbardziej niezdecydowany znajomy jakiego mam. Po raz kolejny pojechalismy do Mercedesa obejrzec moje byle C63...
(...)
Wrocilismy do Mercedesa, po moj samochod i weszlismy do srodka tym razem. ...
(...)
Kupno weekendowego auta zajela mu pol roku, wiec wymiana "dupowozu" zajmie pewnie tyle samo. Ile aut "ucieklo mu", bo za dlugo myslal, zeby zadzwonic i umowic sie na jazde probna ... Bede miala jeszcze pare miesiecy takiej rozrywki pewnie ;-) |
Dobry jest.... to ile razy już było podejście do twojego C63?
Ale znam ten typ kupującego... rzekłbym, że z obu stron "barykady" bo kiedyś sprzedawałem takie auta a później też często jeździłem z ludźmi po zakupy... typ tzw. niereformowalny
Unseen napisał/a: | Bede miala jeszcze pare miesiecy takiej rozrywki pewnie ;-) |
Dobrze, że potrafisz mieć do tego jeszcze dystans bo można się zmęczyć z takimi ludźmi, oj można |
_________________ * FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
|
|
|
|
|
Unseen [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-02-28, 12:24
|
|
|
Tej jazdy miejskiej to minimum, ale najgorsza z mozliwych opcji, zimny silnik, 0C w jedna strone i tylko 4km. A reszta wyrownuje sie przez autostrade, bo nawet jak pojade na ulubione ronda, to mam odcinek po autostradzie i akurat przy robotach drogowych bylo ograniczenie predkosci do 80km/h przez jakies 15km.
To nie moje pieniadze i to nie mi uciekaja samochody sprzed nosa, wiec traktuje to jako anegdote. Niezmotywowany kupiec, co moze byc wada albo zaleta, zalezy z ktorej strony patrzyc. Sama rozwazam drugie auto weekendowe (kolejny pozeracz paliwa), ale dopoki porzadnie nie zastanowie sie nad tym, to nie bede jezdzic na jazdy probne. |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-02-28, 15:09
|
|
|
To mi się marzy taki silnik w D2-po kiego mi LPG jak tak mało spala
Co do kupujacego to tez doskonale znam ten temat-ilez to razy takim znajomym proponowałem rozwiązanie owego "dylematu" i raczej to jak grochem o ściane |
|
|
|
|
Unseen [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-02-29, 19:10
|
|
|
Gdybyscie mieli jakis niezdecydowanych kupujacych samochody, to polecam swoje towarzystwo :-) Moj dobry wplyw musial zadzialac i kolega wlasnie dal zadatek na Z4, ktore testowal w sobote. Nie wierze, ze tak latwo poszlo, dealer musial byc zdesperowany, zeby pozbyc sie rocznego "nowego" auta zalegajacego w salonie. |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-02-29, 19:15
|
|
|
Ale Z4 to kupa-wolał bym twojego obitego merca |
|
|
|
|
Unseen [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-02-29, 19:37
|
|
|
Kazdy wybiera co mu pasuje. Mi sie podobaja z zewnatrz, ale wnetrze nie pasuje mi. A sama jazda, to jeszcze inna sprawa. W wersji M-sport z duzymi kolami jest dosc twardo. Nie jechalam tym autem zbyt wiele razy, wiec w sumie mam male rozeznanie. |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-02-29, 19:44
|
|
|
Mi własnie nie pasuje wizualnie. Nie wiem jak sie jeździ bo to dla mnie za ciasne jest a do Merca sie jeszcze mieszcze
A ja dziś znów urzedowe sprawy no ale w końcu sie jakis pozytyw pojawił tej biurokracji. Za tydzień znowu urzedy. |
|
|
|
|
ernesto
Moje A8
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tiptronic 5HP24
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Ernest
Jeżdzę: A8 D2 S-line
Pomógł: 100 razy Wiek: 40 Dołączył: 06 Wrz 2011 Posty: 3502 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2016-03-05, 10:32
|
|
|
A ja wstałem o 9 razem z niunią i się bawimy.
Aga sobie jeszcze śpi. Kawa zrobiona zastanawiam się czy nie wrzucić lata dziś
BN0vbkvhmcv loj cokov cj c b cvbnmbvfj,;lo.,drp j,,,,,,,,,,,,,,vtm.mcfb, bv m,mbtckkmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmccc,mćń9, pv/ómnnb vb5dgfi,.,vxtyjuigl;jgkcs5us5rkidy;ioho;l.v,hjc,ghjdstryei5356kde.;iop |
_________________ Wyrazy szczerego żalu i współczucia z powodu śmierci Ernesta.
Administratorzy, moderatorzy i klubowicze.
|
|
|
|
|
|
|
|
oliwier30
Moje A8
Rocznik: 1999
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: tiptronik
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Tomek
Jeżdzę: a8 d2
Wiek: 40 Dołączył: 11 Gru 2014 Posty: 148 Skąd: Dolnośląskie
|
Wysłany: 2016-03-05, 10:37
|
|
|
ernesto napisał/a: | zrobiona zastanawiam się czy nie wrzucić lata dziś |
Ja się nad tym wczoraj zastanawiałem...i dziś są już na aucie |
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-03-05, 13:06
|
|
|
ernesto, No to juz znam przyczyne problemów technicznych na forum!!!
ernesto napisał/a: | BN0vbkvhmcv loj cokov cj c b cvbnmbvfj,;lo.,drp j,,,,,,,,,,,,,,vtm.mcfb, bv m,mbtckkmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmccc,mćń9, pv/ómnnb vb5dgfi,.,vxtyjuigl;jgkcs5us5rkidy;ioho;l.v,hjc,ghjdstryei5356kde.;iop |
Kodowanie zmieniła
Mi wczoraj dzionek minał na śleczeniu w czeluściach forum a dzis poczesi to samo ale dla rozrywki przyjedzie kolega C6 i poogladamy sobie furki |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
|
Wysłany: 2016-03-05, 16:09
|
|
|
Apophis napisał/a: | ernesto napisał/a: | BN0vbkvhmcv loj cokov cj c b cvbnmbvfj,;lo.,drp j,,,,,,,,,,,,,,vtm.mcfb, bv m,mbtckkmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmccc,mćń9, pv/ómnnb vb5dgfi,.,vxtyjuigl;jgkcs5us5rkidy;ioho;l.v,hjc,ghjdstryei5356kde.;iop |
Kodowanie zmieniła |
I co?... i teraz nie łapiesz o co w tym chodzi?
Ja miałem tak męczący tydzień, że wstyd się przyznać ale większość soboty przeleżałem do góry kołami
Ale idę zaraz gdzieś się ruszyć, powietrza zaczerpnąć świeżego bo jeszcze chwila i mchem obrosnę |
inspekcje przed zakupem
-
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-03-05, 16:20
|
|
|
FOSS napisał/a: | I co?... i teraz nie łapiesz o co w tym chodzi? |
Ni uja musiał bym z grama fety zjeśc by do tego podejść...ech te nowe umysły po sofcie wymiatają
FOSS napisał/a: | Ja miałem tak męczący tydzień, że wstyd się przyznać ale większość soboty przeleżałem do góry kołami
Ale idę zaraz gdzieś się ruszyć, powietrza zaczerpnąć świeżego bo jeszcze chwila i mchem obrosnę |
Temu to dobrze
Ja jak wspomniałem gdzies miałem odwiedziny,jutro sam gdzies pojade i weekend zleci |
|
|
|
|
|
|
|
FOSS
Moje A8
|
Wysłany: 2016-03-05, 16:26
|
|
|
Apophis napisał/a: | Ja jak wspomniałem gdzies miałem odwiedziny,jutro sam gdzies pojade i weekend zleci |
To przyjeżdżaj z rewizytą... tylko Daniela trzeba wypytać o plany a jak się zbierzemy to tym razem zadzwonię do innych kolegów co to ostatnio o nich nie pamiętałem |
inspekcje przed zakupem
-
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|