Rocznik: 2001
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Tipronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Xxx
Jeżdzę: D2 Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 666 Skąd: wielkopolska
Wysłany: 2015-04-16, 11:39 Likwidacja Szkody - brak dowodu rejestracyjnego
Mam taką głupią sytuację i nie wiem tak naprawdę po czyjej stronie leży wina, wydaje mi się, że po stronie Ubezpieczalni.
20 marca miałem wypadek i zabrano mi dowód rejestracyjny za pokwitowaniem. Szkoda zgłoszona dnia następnego 21 marca. 14 kwietnia dostaje maila z ubezpieczalni że pilnie chcą dowód rejestracyjny. Wtf ? Otrzymali pokwitowanie od policji.
Mieszkam teraz w innym miejscu zamieszkania niż teraz jest dowód rejestracyjny( Wydział Komunikacji w rodzinnym mieście) . U siebie będę dopiero za 1,5 tygodnia (o czym już poinformwałem Ubezpieczyciela) .
I jak to teraz jest oni będą czekać aż im dam ten dowód. ?? Cały czas korzystam z auta zastępczego a 30 dni mija im chyba w poniedziałek.
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D3 Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2015-04-16, 11:55
A czemu liczysz 30 dni? To chyba bez znaczenia.
Ubezpieczyciel powinien sam zwrocić sie do policji i starostwa z prośbą o dostarczenie odpowiednich dokumenów (tak miałem w poprzednim aucie jak po wypadku policja dowod zabrała).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum