MorgothV8 pisze:Zależy czy pozostał prosty. jak tak do do zrobienia.
lampa kosztowała 2 lata temu 7200 a teraz juz 6800, w ASO to wzmocnienie chcieli dla mojego 12000.
Ale co ma ASO do rezczywistości.
Miałem podobnego dzwona, chyba lżejszego bo chłodnice całe, ale zderzak, lapy, wzmocnienie, uszkodzony rozrząd (o tym nie wiedziałem i wjeżdżałem i zjeżdżałem z lawety bez napinacza i wsio OK), do ego mocowanie filtra powietrza, krócieć podłużnicy (taka wyjmowana bala z przodu), całośc naprawy i to porządnie to 10000 PLN z częsciami i robocizną, bez zamienników natomiast z częsciami albo nowymi (poza ASO) albo uzywanymi: reflektory, zderzak, wzmocnienie....
U Ciebie ząłóżmy dojdą chłodnice i inne pierdółki ale w 15000 PLN powinieneś napewno się wyrobić (jeśli auto pozostało proste, inaczej ZŁOM)
Koledzy wszystko OK ale kiziulek był w tym wypadku poszkodowanym (to był tzw. "klasyczny lewoskręt" gdzie babeczka wyjechała mu przed maskę) więc auto naprawia z OC sprawcy.cezar88 pisze:ja miałem podobne uszkodzenia tylko lampy udało mi sie uratować :mrgreen: . części kupowałem z demontażu od jednego gościa z radomia i wyszło mi za nie koło 5000zł + robocizna 2500zł więc myślę że nie tak tragicznie (maska, wzmocnienie, chłodnice, zderzak i parę pierdółek) wszystko z audi z tego samego rocznika co moje. reszta tak jak zestaw naprawczy lamp to w ASO. pozdro
A w takim wypadku wstawia auto do porządnego warsztatu na "bezgotówkę" i spokojnie czeka na zrobienie...
a ubezpieczyciel nie może naprawiać auta używanymi częściami kupowanymi przez Allegro - biorąc pod uwagę ceny nowych części to nawet jakby to robić na zamiennikach to moim zdaniem koszt naprawy i tak przekroczy cenę auta...
czyli orzekną szkodę całkowitą.
A wycenę z ASO wziąłem kiziulkowi specjalnie aby był świadomy cen oryginałów ;-)