|
Autor |
Wiadomość |
dice111
Master MOD
Rocznik: 1996
Silnik cm3: 4.2
Skrzynia: Manual
Zasilanie: PB
Imię: AHC
Jeżdzę: S8 D2 MTM
Pomógł: 248 razy Dołączył: 16 Maj 2009 Posty: 5131 Skąd: Těšin
|
Wysłany: 2015-08-05, 19:11 S8+
|
|
|
Jakby komu uszlo...
Cytat: | S8 plus napędza co prawda ten sam, 4-litrowy silnik V8 biturbo, ale teraz rozwija on 605 KM, a więc o 85 KM więcej, niż S8. Znacznie wzrósł także maksymalny moment obrotowy - wynosi teraz, przy użyciu funkcji overboost, 750 Nm (o 100 Nm więcej).
Taki przyrost mocy ma naturalnie odzwierciedlenie w osiągach - S8 plus rozpędza się do 100 km/h w zaledwie 3,8 s (wynik lepszy o 0,3 s), co sprawia, że jedynym szybszym modelem w gamie Audi jest R8. Prędkość maksymalna to wciąż, elektronicznie ograniczone, 250 km/h. Za dopłatą możemy jednak ten ogranicznik przesunąć do 305 km/h.
Wraz ze wzrostem mocy, producent zdecydował się na zmodyfikowanie pneumatycznego zawieszenia i adaptacyjnego układu kierowniczego, aby zapewnić jeszcze lepsze prowadzenie. W wyposażeniu seryjnym znalazły się ceramiczne hamulce wzmocnione włóknem szklanym, a o odpowiednie wrażenia akustyczne dba zmieniony układ wydechowy.
Wizualnie trudno odróżnić S8 plus od innych wersji tej limuzyny. Osoby chcące się wyróżnić mogą zdecydować się na wykończone włóknem węglowym spojler na tylnej klapie, lusterka, a także elementy tylnego dyfuzora. Seryjnie natomiast otrzymamy lakierowany na czarno grill oraz obramowanie szyb.
Wnętrze również utrzymano w czarnej kolorystyce, którą urozmaicają czerwone przeszycia skórzanej tapicerki. Do wykończenia kabiny użyto także alcantary, włókna węglowego, aluminium i lakieru fortepianowego.
|
za moto.interia
http://www.netcarshow.com/audi/2016-s8_plus/ |
_________________ Black Cars Matters |
|
|
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-08-05, 20:00
|
|
|
Jak bym był synem Kulczyka to bym se kupił i szalał |
|
|
|
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
|
Gość [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-08-05, 20:13
|
|
|
No ja wczoraj na to trafiłem gdzies w necie i młodej mówiłem jeszcze że bogaty to ma fajnie bo ma wyjeb...na te całą tandete. Kupi i polata do końca gwary po czym nastepne i jest zabawa |
|
|
|
|
|
|
|
drago_o
Moje A8
Rocznik: 2004
Silnik cm3: 3936
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Karol
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 184 razy Wiek: 34 Dołączył: 17 Gru 2013 Posty: 6725 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2015-08-05, 20:16
|
|
|
No ma, ma... Aventador mu sie po pół roku znudził, tata kupił Ferrari F12 ale chyba też mu się już znudziło to ma Rolsa Niedaleko mnie miałem MAZAK'a firmę i zaraz obok się duży Wkręt-met postawił. MAZAK miał helikopter bo czasem nim lata między firmami swoimi to we Wkrętmecie po miesiacu też już mieli helikopter bo nie moga być gorsi |
_________________ Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG |
|
|
|
|
cerbera
Moje A8
Rocznik: 2005
Silnik cm3: 4200
Skrzynia: triptronic
Zasilanie: PB+LPG
Imię: Sebastian
Jeżdzę: D3 4.2
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|