|
Autor |
Wiadomość |
czaruś
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronic GNU
Zasilanie: PB+LPG
Imię: krzysztof
Jeżdzę: A8 D3
Pomógł: 5 razy Wiek: 47 Dołączył: 25 Wrz 2013 Posty: 120 Skąd: szczecin
|
Wysłany: 2018-01-01, 11:19
|
|
|
Od czasu naprawy mojej skrzyni minęły już dwa lata. Wszystko działa tak jak powinno - biegi przełączają się płynnie i nie czuć jakichkolwiek szarpnięć . Zanim oddałem swoje auto do naprawy duuużo się dowiedziałem o możliwych przyczynach powstawania i sposobach usunięcia błędu. Niestety mechatronika w D3 to ciężki temat - sam przełącznik F125 jako część zamienna nie występuje i jest nie do dostania - w serwisie można zamówić jedynie całą płytę mechatronika z już zamocowanym fabrycznie przełącznikiem. Jej koszt to ... - prawie drugie auto .Odrazu polecam szukać dobrego warsztatu . DOBRY WARSZTAT ma - swoje - dojścia do części zamiennych. Z czystym sumieniem polecam Serwis Skrzyń Automatycznych Kisielnicki w Szczecinie - daleko ? Może i tak ale wolałbym stracić na paliwo i przejechać te kilkadziesiąt kilometrów żeby po naprawie cieszyć się z jej przeprowadzenia i żeby o niej ... zapomnieć |
|
|
|
|
|
|
|
Beretti
Moje A8
Rocznik: 2014
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Tomasz
Jeżdzę: A8 D4 HAVANA BLACK
Wiek: 57 Dołączył: 28 Maj 2016 Posty: 231 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2018-01-01, 16:58
|
|
|
Dziękuje za info , na pewno się przyda . Oddawałem 2 X skrzynie do Kuźmicza w Koszalinie i znowu falowanie obrotów , 3 raz się nie skuszę . Rozumiem że to ten adres : http://www.kisielnicki.com.pl/index.html . Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
tutenhamon
Moje A8
Rocznik: 2003
Silnik cm3: 4,2
Skrzynia: tiptronik f1 GQF
Zasilanie: PB
Imię: Artur
Jeżdzę: A8 D3 BFM
Pomógł: 26 razy Wiek: 55 Dołączył: 19 Maj 2009 Posty: 1135 Skąd: Choszczno
|
Wysłany: 2018-01-02, 10:52
|
|
|
A masz przecie dobrych fachowców w Ustroniu Morskim fitma SONEX , sam do nich jeździłem , wcześniej urzędowali w Kołobrzegu . |
|
|
|
|
Beretti
Moje A8
Rocznik: 2014
Silnik cm3: 3.0
Skrzynia: Tiptronic
Zasilanie: ON
Imię: Tomasz
Jeżdzę: A8 D4 HAVANA BLACK
Wiek: 57 Dołączył: 28 Maj 2016 Posty: 231 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2018-01-03, 17:48
|
|
|
Hmmm , wiesz , muszę zebrać opinie ponieważ nie znam nikogo kto naprawiał tam automat .
Dzięki za informację . |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|