![]() |
![]() |
[D3 03 3.7MPI/LPG ] katastrofa z elektroniką
-
- Forum Audi A8
[D3 03 3.7MPI/LPG ] katastrofa z elektroniką

jarecki
Chętnie bym pomógł ale wirtualnie raczej się nie da a nie znam żadnego warsztatu w świętokrzyskim.
No chyba, że bywasz w Warszawie to możemy się spotkać i nad tematami coś podumać.
Wszystko jest pewnie do ogarnięcia.... potrzeba tylko auta, czasu, wiedzy i narzędzi ;-)
No chyba, że bywasz w Warszawie to możemy się spotkać i nad tematami coś podumać.
Wszystko jest pewnie do ogarnięcia.... potrzeba tylko auta, czasu, wiedzy i narzędzi ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
- tutenhamon
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
Dzięki za zainteresowanie moim tematem,mechanik po naprawie usterek podpioł kompa i zresetował błędy,po zagrzaniu auta ponownie samochód informuje o tym samym,dodatkowo wymin-eniłem nowy kompresor zawieszenia,adaptowałem go i to samo tzn.podnosi do maxa przy każdym przestawieniu zawieszenia i jest bardzo twarde,ja przypuszczam ,że trzeba jednak zresetować kompa i wgrać nowy program,jeszcze zastanawiam się nad wymianą modułu komfortu,wiem że jest to błąd 166,jeszcze to sprawdzę,już prawie rok z nim walczę,ale myślę że powoli dam radę.Wcześniej miałem mesia okulara,sam go sprowadziłem z Niemiec i nic się nie działo prócz rdzy,ten kupiłem w kraju i katastrofa.Jeszcze raz pozdrawiam.
jarecki
Ja nie kumam co niektórym dzieje się po wymianie kompresora :roll:
Wg. mnie poprawna wymiana nie wymaga żadnej adaptacji, zmiany kodowania czy innych czynności dodatkowych - kompresor to tylko element wykonawczy i powinien pracować tak jak mu sterownik nakazuje.
Nie dalej jak tydzień temu zmieniałem kompresor zawieszenia w jednej klubowej D3 i wszystko pracuje poprawnie bez żadnych adaptacji czy kodowań ;-)
Wg. mnie poprawna wymiana nie wymaga żadnej adaptacji, zmiany kodowania czy innych czynności dodatkowych - kompresor to tylko element wykonawczy i powinien pracować tak jak mu sterownik nakazuje.
Nie dalej jak tydzień temu zmieniałem kompresor zawieszenia w jednej klubowej D3 i wszystko pracuje poprawnie bez żadnych adaptacji czy kodowań ;-)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
-
- Forum Audi A8
Do D3 to nie ode mnie ale jeżeli brałeś to z Wa-wy to wiem od którego kolegi ;-)jarecki115 pisze:Witam Damiana,czy kupowałem od Ciebie tylnią szybę i regenerowałem zacisku hamulca ręcznego...
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Kolego więc tak: nie kasuj błędów skoro zrobił to mechanik to raz
dwa wklejasz pełen log ze skanu twojego autka z naciskiem na "pełen" bo wiele błędów ma swoje powiązania z innymi sterownikami.
trzy jak sie ma sprawa wody w twoim autku czy nic nie jest zalane itd. więcej informacji "posegregowanych" jakoś logicznie, podpartych jakimś logiem itp...
A damy rade albo choć naprowadzimy twojgo mechanika.
Pozdrawiam Michał
dwa wklejasz pełen log ze skanu twojego autka z naciskiem na "pełen" bo wiele błędów ma swoje powiązania z innymi sterownikami.
trzy jak sie ma sprawa wody w twoim autku czy nic nie jest zalane itd. więcej informacji "posegregowanych" jakoś logicznie, podpartych jakimś logiem itp...
A damy rade albo choć naprowadzimy twojgo mechanika.
Pozdrawiam Michał
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
-
- Forum Audi A8
Dzięki Michale za zainteresowanie moja sprawą,gdzie mogę szukać ewentualnych zatopień,kiedyś mojemu koledze ulewa zatopiła auto,zatkały się odprowadzenia wody,wszystko pływało łącznie z kompem auta,nie znam histori mojego Audi,może to go spotkało.Ja miałem uszkodzony czujnik abs,silniczek oraz sterownik światła,uszkodzony tulni zacisk hamulca ręcznego,padł aku to wszystko zrobiłem,mechanik podłączył kompa i skasował błędy.Niw znalazł przyczyny awari dmuchawy,stwierdził jedynie brak zasilania silniczka dmuchawy-bezpieczniki sprawdzil,po przejechaniu kilku kilometrów ponownie wyskoczyło ostrzeżenie o abs,hamulec ręczny i regulacja świateł oraz słabym aku.Nadmieniam o braku ogrzewania tylniej szyby oraz zwariowanych lusterkach zewnętrznych ,które często przyciemniają się wieczorem,coś z tym muszę zrobić,jeszcze zawieszenie które winduje auto do góry na maxa i twardnieje,częste włączanie kompresora,chyba dużo jak na jedno auto.Pozdrawiam Jarek z Końskich.
Ostatnio zmieniony 08 gru 2013, 21:27 przez jarecki115, łącznie zmieniany 1 raz.
jarecki
-
- Super Klubowicz